Hirdetés

Kicsit megvághatja a Windows 10 licenc árát a Microsoft

Nem kizárt, hogy a Chromebookok oldaláról érkező fenyegetés visszaverése a fő cél.

A DigiTimes tajvani gyártóktól származó információi szerint a Microsoft március elsejétől némileg csökkentené a Windows 10 licenc árát. Ez a 2017-ben kiadott notebookokat érintené, illetve a 2016-os modelleknél a 14,1 hüvelykes kijelzőnél kisebb, leginkább pénztárcabarát megoldásokat.

Szokás szerint a licenc költsége sok tényezőtől függ majd, mint a kijelző mérete, a célzott termékkategória, illetve a piaci terület, de a lényeg az, hogy az árak a korábbinál kisebbek lesznek.

A változás leginkább az alacsony árcédulájú gépeket fogja érinteni, ami egyrészt felpörgetné a Windows operációs rendszerrel előtelepített notebookok eladásait, másrészt segítene küzdeni a Chromebookkal. Utóbbi megoldások kifejezetten népszerűnek számítanak az alacsony árazás miatt, mivel a Google nem kér licencet a Chrome OS-ért, így a már kiadott Lenovo, Acer, ASUS, Dell és Samsung Chromebook a hasonló hardveres alappal rendelkező windowsos gépeknél olcsóbban vásárolhatók meg. Ez különösen előnyös az oktatás szegmensében, ami a Microsoftnak is igencsak fontos terület. Az árkorrekcióval a windowsos gépek valószínűleg nem kerülnek egy árszintre a Chromebookkal, de lényegesen közelebb lehetnek hozzájuk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés