Hirdetés

Új, felhőalapú játékszolgáltatásokkal szerződik a Microsoft

A NVIDIA és a Nintendo után a Boosteroid és az Ubitus örülhet.

Az előző hónap második felében számoltunk be arról, hogy a Microsoft az NVIDIA és a Nintendo segítségével gyakorolna nyomást a Sony-ra, de úgy néz ki, hogy itt még nem állnak meg, ugyanis szerződtek a Boosteroid és az Ubitus nevű, felhőalapú játékszolgáltatásokat biztosító cégekkel is. Ezzel az említett vállalatoknak is jár az a tíz éves partnerkapcsolat, amit a két nagy konkurens már magáénak tudhat.

Bár a két új név ismeretlennek tűnhet, azt érdemes tudni róluk, hogy a Boosteroidnak főleg az öreg kontinensen, azaz Európában van piaca, míg a Ubitus leginkább kelet két nagy szigetországában, Japánban és Tajvanon ismert. Többek között az Assassin's Creed Odyssey, a Control, a Hitman 3, a Marvel's Guardians of the Galaxy, a Resident Evil 7 és a Resident Evil Village című játékok az utóbbi szolgáltató rendszerein keresztül játszhatók a Nintendo Switch konzolon.

A szóban forgó üzlet kifejezetten hasznos a Boosteroid és az Ubitus számára, hiszen legalább tíz évig hozzáférést kapnak a Microsoft saját címeihez, a redmondiak pedig továbbra is azt próbálja bizonyítani, hogy az Activision Blizzard esetleges felvásárlása nem csökkentené a piaci versenyt.

Előzmények

Hirdetés