Hirdetés

Elkészültek az ARM-os Windows fejlesztői platformjai

A Windows 8 ARM-os verziója még nem tölthető le, de a fejlesztők már megkapták a rendszert. Erre szükség is van, mivel a startot a Microsoft meglehetősen sok programmal szeretné kezdeni. A redmondi óriáscég számos alkalmazást átír az ARM-os Windowsra, de ez nem elég, így a külső fejlesztők segítségére is szükség van.

A Microsoft az úgynevezett Windows on ARM esetében az NVIDIA Tegra 3-ra és a Qualcomm Snapdragon S4 termékcsalád egy meg nem nevezett platformjára épít. Utóbbi valószínűleg az MSM8960-as SoC Pro jelzésű verziója. Az érintett vállalatok már készítettek megfelelő drivert az operációs rendszerhez, így a fejlesztések is megfelelő ütemben vezényelhetők le. A Microsoft harmadik partnere a Texas Instruments lesz, de az OMAP-ra még nem épül fejlesztői platform. Információink szerint az Imagination Technologies még nem áll készen a driverrel, így ez eleve megnehezítené a PowerVR IGP-re való fejlesztést. Később persze ez megoldódhat, így a fejlesztők az OMAP platformon is kipróbálhatják a készülő programokat.

Az ARM-os Windows megjelenése egyelőre kérdéses. Várhatóan nem a Windows 8-cal párhuzamosan startol majd, ám valószínű, hogy a fejlesztés jól halad. A rendszer sikeréhez azonban programok kellenek, és ebből a szempontból a Microsoft semmit sem bízhat a véletlenre.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés