A Micron szállítja a Hybrid Memory Cube mintáit

A Micron két évvel korábban jelentette be a Hybrid Memory Cube nevű fejlesztést, melynek lényegéről az alábbi hírben részletesen beszámoltunk. A fejlesztések lassan eredményt hoznak, így a vállalat bejelentette, hogy elkezdték szállítani az első termékmintákat, melyek figyelemreméltó paraméterekkel rendelkeznek.

A Micron 2 GB-os memóriakockát kínál a partnereknek, melyen négy darab 4 gigabites memórialapka van vertikálisan egymásra tokozva (TSV). A cég közleménye szerint az így nyert konfiguráció adatátviteli teljesítménye 160 GB/s, miközben a hagyományos megoldásokhoz képest egy bit átvitele 70%-kal kevesebb energiát vesz igénybe. Utóbbi lényeges szempont, mivel az egész rendszer kevesebbet fogyaszt, így a szerverek üzemeltetése szempontjából rengeteg költség takarítható meg.

A gyártó később 4 GB-os memóriakockát is szállít majd, de ezt csak a következő év elején. A tömeggyártás megkezdése 2014-ben esedékes az esztendő második felében. A Micron elsőként a szerverpiacra fókuszál, hiszen a termék gyártása drága, de elmondásuk szerint 3-5 éves távlatban megoldható lesz a végfelhasználói piacon való bevetés is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés