Kína ideiglenesen kitiltotta a Micront a világ legnagyobb memóriapiacáról

Az Egyesült Államokban bejegyzett vállalat a tajvani UMC-vel keveredett szabadalmi vitába.

A Micront még az év elején perelte be az UMC, ugyanis a véleményük szerint az Egyesült Államokban bejegyzett vállalat számos, Kínában bejegyzett, memóriára vonatkozó szabadalmukat szegte meg. Emiatt a tajvani cég a Micron érintett termékeinek importtilalmát igényelte, ráadásul követelték a már leszállított készletek megsemmisítését is.

Az UMC hivatalos közleménye szerint a Fucsouban található, Kínai Népköztársaság Középfokú Népi Bírósága elrendelte 26-féle Micron DRAM és NAND memória előzetes import-, illetve a már leszállított készletek eladásának tilalmát.

A Micron egyelőre nem kommentálta az esetet, mivel állításuk szerint még nem kapták meg a végzést, de a Bloomberg információi szerint a bíróság hírügynöksége elismerte, hogy létezik egy Micronra vonatkozó végzés, de folyamatban lévő ügyről lévén szó részletekkel nem szolgálhatott.

A Micron egyébként szintén perli az UMC-t és partnerét (Fujian Jinhua Integrated Circuit Co.) azzal a váddal, hogy memórialapkákra vonatkozó üzleti titkokat loptak tőlük. Emellett fontos megemlíteni azt is, hogy a Micron előző üzleti évben szerzett bevételének több, mint 50%-áért a kínai piac felelt, bár ebbe a tiltott, 26-féle memórián kívül több modell is beletartozhatott.

Az aktuális ítélet viszonylag kellemetlen a Egyesült Államokban bejegyzett vállalat számára, hiszen a kínai piacra koncentráló partnerek is arra kényszerülnek, hogy beszállítót váltsanak, ha éppen a nem importálható memóriák egyikét használják. A döntés tehát az ügyben amúgy ártatlan cégek számára is nehézséget okoz, akár megjelenés előtt álló végtermékek komoly csúszásával is számolni lehet, hiszen memóriagyártót nem egyszerű váltani, az üzleti kérdések mellett az egyes komponensekre leadott igények teljesítése is hónapokat vehet igénybe.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés