Hirdetés

Kiderült milyen gyártástechnológiákon készül a Meteor Lake

Egyedül a CPU chipletet gyártja majd az Intel, a többi lapka nem házon belül készül.

Jó ideje lehet már tudni arról, hogy az Intel a Meteor Lake kódnevű fejlesztésével nagyon rákészül a következő évre, hiszen számos újítást vezetnek be általa, ami rá is fér a vállalatra a kliensek piacán. Többek között chipletekből épül majd fel a rendszer, ami nem számít újdonságnak, de arról még sosem volt konkrét adat, hogy ezek hol készülnek majd.


(forrás: PC Watch) [+]

A PC Watch friss riportja most a fenti kérdést tisztázta. A Meteor Lake négy chipletből épül fel, amelyek egy 22 nm-es Intel node-on készülő tile-on helyezkednek el. Utóbbi biztosítja a a chipletek összeköttetését.


(forrás: PC Watch) [+]

Az egyes lapkák esetében az Intel egyedül az úgynevezett CPU chipletet gyártja majd, méghozzá az Intel 4 nevű 7 nm-es eljárásán. A többi három chiplet a TSMC-nél fog készülni. Ezek közül a grafikus vezérlőt tartalmazó lapka 5 nm-es, míg a SoC és az IO chiplet 6 nm-es node-on érkezik. Fontos megemlíteni, hogy grafikus vezérlőn most tényleg csak a fő feldolgozókat kell érteni, mivel a multimédiás blokk, a kijelzőmotor, illetve a memóriavezérlő más chipletekre kerülnek.

A Meteor Lake várhatóan a következő év második felében érkezik, és a mobil, illetve az asztali piacot egyaránt célozzák a különböző kiépítésű verziók.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés