Hirdetés

Mesterséges intelligenciát integrál a tévéibe az LG

A Google Assistant és a saját fejlesztésű ThinQ nevű rendszer segítségével egyszerűsödik a tartalmak megkeresése,és más eszközök vezérlése is lehetségessé válik.

Nagyon úgy tűnik, hogy idén a gyártók nagy hangsúlyt fektetnek majd arra, hogy a különféle, mesterséges intelligenciának nevezett technológiákat beemeljék a tévés univerzumba. A Sony, a Philips és a Samsung mellett az LG is erre az útra lépett.


[+]

A vállalat bejelentette, hogy a 2018-as komolyabb készülékei megkapják a saját fejlesztésű ThinQ rendszert. Ez állítólag képes a tanulásra, azaz folyamatosan vizsgálja a tartalomfogyasztási szokásokat, és egy idő után magától keres olyan alkalmazásokat, műsorokat, filmeket, amelyek elnyerhetik a felhasználók tetszését. Ezenkívül támogatja a Google Assistant használatát, azaz lehetővé teszi a hatékony, parancsszavakon alapuló vezérlést, és a hangalapú keresést. Ehhez nem kell mást tenni, mint a távirányítón elhelyezett mikrofonba mondani a kívánt utasításokat, és a készülék azt (például a hangerő növelését, vagy egyes funkciók aktiválását) végrehajtja. Ennek segítségével – a cégtől kapott információk szerint – arra is lehetőség nyílik, hogy megkérjük a televíziót az éppen lejátszott dal szövegének megjelenítésére, vagy esetleg arra, hogy kapcsolja ki magát, ha az aktuális műsor, film véget ért.

És ez még nem minden. A vállalat más eszközei, tehát például a hűtők, porszívók, okos lámpatestek is használják ezt a technológiát, és ha minden igaz, ezek csatlakoztathatók a tévéhez, és irányíthatók azon keresztül. Amennyiben ez tényleg így van, akkor az azt jelentheti, hogy a jövőben az LG új feladatokat szán a televízióinak, és a tervei szerint azok akár egy okosotthon központi egységeként is funkcionálhatnak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés