Hirdetés

Méretes memóriacsomagok a PNY és az A-Data kínálatában

A PNY és az A-Data friss DDR3-as csomagokkal jelentkezett, amelyek az ünnepek közeledtével jó szolgálatot tehetnek. Az utóbbi gyártó egy darab kétcsatornás szettet mutatott be, mely 4 GB-os, alumíniumbordával ellátott modulokból áll. A felhasznált memórialapkák effektív 2 GHz-es órajelen üzemelnek CL 9-11-9-27-es időzítési paraméterek és 1,75 V-os feszültség mellett. Az utóbbi érték az Intel processzorainak túl magas, így a terméket elsősorban az AMD-s konfigurációkban lehet kihasználni, ám az A-Data elárulta, hogy az órajel csökkentésével a modulok akár 1,55 V-on is üzemképesek, vagyis kompromisszumokkal az Inteles gépekben is működhetnek.

A-Data XPG Gaming V2.0 DDR3 2000G
A-Data XPG Gaming V2.0 DDR3 2000G

Az XPG Gaming Series V2.0 családba tartozó 8 GB-os csomag élettartam garanciával kerül forgalomba. A szállítás a következő héten kezdődik meg, az árcéduláról azonban még nem nyilatkozott a gyártó.

A PNY négy darab memóriacsomaggal is meglepte a piacot. Az asztali és a mobil gépekbe való szettek 4 és 8 GB-os kapacitást kínálnak CL 9-es időzítéssel, 1,65 V-os üzemfeszültségen. A SO-DIMM, vagyis a notebookokba szánt változatok 1066 MHz-es órajelen ketyegnek, míg az asztali verzióknál 1333 MHz-es értékről tudunk beszámolni.

PNY Optima DDR3 csomag
PNY Optima DDR3 csomag

Az Optima szériás termékek egy kisebb hűtőbordát is kaptak, ám itt nem kell komoly megoldásra gondolni, mindössze egy alumíniumlapról van szó. Az asztali és a mobil csomagok már elérhetőek az üzletekben, a fogyasztói áruk pedig a kapacitástól függően 70 és 130 dollár körül alakul.

Előzmények

Hirdetés