Hirdetés

Alacsony fogyasztású memóriák a frontvonalon

A memóriagyártók lassan készülnek az Intel Sandy Bridge processzoraira, és olyan modulokat fejlesztenek, melyek megfelelnek az Intel feszültségre vonatkozó új előírásainak. Így tett a Silicon Power is, hiszen a legújabb 4 GB-os DDR3 szabványú memóriája 1,5 volton üzemel. A termék effektív órajelét 1333 MHz-re, a lapkák időzítését pedig CL 9-9-9-28-ra állították a tervezők.


Silicon Power DDR3-1333

A Silicon Power hőmérődiódát is elhelyezett az új modulra, így problémás hőmérséklet esetén a rendszer jelez a felhasználónak. A vállalat önállóan is forgalomba hozza a 4 GB-os memóriát, de 8 és 12 GB-os két-, illetve háromcsatornás csomagok is érkeznek.

Az A-Data az XPG Gaming sorozatot frissíti egy 2 GB-os DDR3 lapkákat alkalmazó modullal. Az 1333 MHz-en ketyegő termék CL 9-9-9-24-es időzítési paramétereket használ, ám mindössze 1,35 voltos feszültséget követel. A memória tehát kellően energiatakarékos, de a gyártó egy hűtőbordáról is gondoskodott, így a tuning útjába sem áll semmi.


A-Data XPG Gaming DDR3-1333G

A 2 GB-os A-Data XPG Gaming DDR3-1333G szintén elérhető lesz önálló kiszerelésben, valamint rendelhető két-, és háromcsatornás csomagban is.

A fentebb bemutatott memóriák debütálása ebben a hónapban esedékes, de az árazásról nincs konkrét információ.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés