Hirdetés

Megvehetik a Galaxyt

Hamarosan új tulajdonos irányíthatja a hongkongi Galaxy Technology-t, írja iparági forrásokra hivatkozva a DigiTimes híroldal. Az 1994-ben alapított, elsősorban videokártyákban utazó céget a Palit Microsystems veheti meg. A Palit az egyik legnagyobb kínai OEM-gyártó, 2005-ben már bekebelezett egy hasonló profilú céget: akkor a Gainward került a vállalat tulajdonába.

A cégekhez közel álló források szerint a felvásárlás ezúttal nem elsősorban a piaci pozíció erősítését célozná, a Palit az NVIDIA grafikus processzorok túlraktározásból eredő veszteségeket szeretné elkerülni azzal, hogy felvásárol egy olyan gyártót, amelyik nem rendelkezik saját gyártási kapacitással, így értelemszerűen alkatrész-raktárkészlete sincs. A Galaxy felvásárlása után a Palitnak lehetősége lenne arra, hogy a készletén maradt chipeket eladja saját leányvállalatának – mutatnak rá a DigiTimes informátorai.

Az 1994-ben alapított Galaxy Technology 1999 óta gyárt NVIDIA-alapú videovezérlőket, a cég Európában, Ázsiában és az Egyesült Államokban egyaránt jelen van meggyőző ár/teljesítmény mutatójú megoldásaival, a Galaxy videokártyái Magyarországon különösen sikeresek. A cég tavaly videokártyák mellett alaplapokat is piacra dobott saját márkanevén.

A Palit Microsystems évente mintegy tízmillió videokártyát gyárt, partnerei közt van az öt legnagyobb kínai videokártya-márka. A gyártó tavaly szeptemberben új márkát vezetett be az európai piacra: a Vvikoo elsősorban igényes, teljesítményt hajszoló gépépítőket szolgál ki termékeivel.

Előzmények

Hirdetés