Hirdetés

Megújult Wacom-rajztáblák

A Wacom bemutatta professzionális Intuos rajztábláinak harmadik generációját. Az A4, A5 és A6 méretű készülékek kialakításában fontos szerepet játszottak a felhasználók visszajelzései.

Az elődökhöz képest megduplázódott, 5080 dpi-re nőtt a felbontás. A kezelést a rajztábla oldalán található, tetszőlegesen programozható funkcióbillentyűk (Express Keys) és egy kis tapipad (Touch Strip) segítik. Ez utóbbi csúszkaként használva például a görgetésben vagy a nagyítás beállításában kap szerepet. A két nagyobb modell összesen nyolc gombot és két Touch Stripet biztosít, így mind bal-, mind jobbkezesek számára egyaránt kényelmesen használható, az A6-os rajztáblánál csak a bal oldalon találhatók meg ezek a kezelőszervek.

Újratervezték a rajzeszközöket is: az Intuos3 Grip Pen gumiborítást kapott, amely segít a görcsös fogás elkerülésében, és finomabb kezelést tesz lehetővé: erre szükség is van, hiszen a tábla negyedmilliméteres precizitást nyújt, és 1024 nyomásfokozatot képes megkülönböztetni. További lehetőségeket nyit meg az alkotó előtt, hogy a toll 60 fokban dönthető is, ez különösen a speciális tollhegyek alkalmazásakor fontos. Az előző generáció tolltípusait most összevonták, és háromfélét a Grip Pen alaptartozékaként kínálnak: 3 standard cserehegyet, egy ecsetet és egy filctollat utánzó betétet. Opcionális az airbrush és a Pen Customisation Kit (5 normál cserehegy, 5 ecset és 5 filctoll, pótgumiborítás és gomb a Grip Penhez).

Az egérre hasonlító beviteli eszköz öt gombbal és görgetővel rendelkezik, és 0,5 mm-es pontossággal használható. Akárcsak a toll, ez sem igényel energiaellátást, vagyis kábel és elem nélkül használható. A rajztábla USB-porton csatlakoztatható a számítógépre, amely egyúttal árammal is ellátja.

Az Intuos3 a Corel Painter Essentials 2 rajzszoftverrel, a Corel Painter 8-nak a Wacom-eszközökre szabott változatával jelenik meg, várhatóan szeptember közepén. Az A6-os 232 euróért, az A5-ös 348 euróért, az A4-es pedig 499 euróért lesz megvásárolható. Ennél nagyobb méretű Intuos3 rajztáblákat egyelőre nem tervez a gyártó, de az előző generáció megfelelő típusai továbbra is elérhetőek lesznek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Wacom

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés