Hirdetés

Megújult NEC hordozható számítógépek a LaVie szériában

Új notebookkal jelentkezik az NEC, mely a LaVie termékcsalád S (mint „Slim”) szériájába tartozik. A 15,6 hüvelykes képátlójú kijelzőt alkalmazó készülék az Intel Calpella platformjára épül. Processzor szerepét többféle megoldás is betöltheti, ennek megfelelően kerülhet a gépbe Celeron P4500, illetve Core i3-350M és i5-430M is. Memóriából 2 GB található a termékben, ami igény szerint megduplázható, az adatok tárolásáról pedig egy 320 vagy egy 500 GB-os merevlemez gondoskodhat.

NEC LaVie S (forrás: Akihabaranews.com
NEC LaVie S (forrás: Akihabaranews.com)

Nem hiányzik természetesen az optikai meghajtó sem a masinából, esetünkben ennek egy DVD-író tölti be a szerepét. A hálózati kapcsolatok fenntartásáért a 10/100-as Ethernet aljzat és a 802.11b/g/n-es Wi-Fi modul felel. A NEC notebookra operációs rendszerként a Windows 7 Home Premium 32 vagy 64 bites változata, illetve a 64 bites Professional verzió kerülhet rá. A laptop forgalmazása április 22-én kezdődik meg, a legolcsóbb konfiguráció 1082 dollárért vásárolható majd meg.

Az NEC felújította LaVie Light néven ismert netbookját is. A kicsi, könnyű masinába immár az Atom N470 processzor került, amely 1,83 GHz-en üzemel. Megkétszereződött a memória mérete is, ugyanis a tervezők 2 GB-ot tettek bele, a háttértár kapacitása pedig ugyancsak növelve lett, hiszen mostantól 320 GB-os winchester gondoskodik az adattárolásról. A LED-es háttérvilágítású megjelenítő maradt 10,1 colos képátlójú. A netbookok részét képzi a 802.11a/b/g/n-es Wi-Fi modul, illetve a WiMAX adapter is, továbbá az SDXC olvasó sem maradt le róla. A NEC kisebbik hordozható számítógépe nagyjából 750 dollárnak megfelelő jenért kapható Japánban.

NEC LaVie Light [+]
NEC LaVie Light (forrás: Akihabaranews.com) [+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • NEC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés