Hirdetés

Megújult a GELID Tranquillo CPU hűtője

A GELID Silent termékvonalába tartozó Tranquillo processzorhűtő felfrissített változatát jelentette be a vállalat a minap. Az új hűtőn továbbra is négy darab réz hővezető csövet és alumíniumból készült bordákat találunk, azonban ezek elrendezését a gyártó úgy változtatta meg, hogy ne ütközzenek a processzorfoglalatok köré elhelyezett alkatrészekbe, hűtőbordákba. Ennek ellenére a 74 x 125 x 153 mm-es méretet a rev. 2 változatnál is megtartották.

A CPU foglalathoz kapcsolódóan további változás, hogy a gyártó változtatott az AMD processzorokkal kompatibilis lefogatáson, így tetszőleges irányba forgatva helyezhető fel a hűtő. A frissítés nem kerülhette el a lamellákat sem, melyeket kissé átdolgoztak a jobb hűtési hatásfok érdekében, így a talpon található lamellák is új formát, nagyobb hőleadó felületet kaptak.

A gyártó a bordához egy 120 mm-es, 750-1500 rpm fordulatszám tartományban működő (ettől függően 12-25,5 dB zajkibocsátású), PWM vezérlésű ventilátort, valamint GC-2 hővezető pasztát ad, mindezt 30 euróért és 5 év garanciával. A Tranquillo rev. 2 egyaránt kompatibilis az AMD Socket AM2, AM2+, AM3, AM3+, valamint Intel LGA775, 1155, 1156 és 1366 foglalatokkal.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés