Hirdetés

Szokás szerint két változatban jelenik meg a Glacialtech Igloo 5620 CPU hűtője

A hűtőgyártók elnézhették a naptárat, ugyanis már éppen küszöbön vannak a hideg őszi esték és a hűvös nappalok (már ahol), mégis egymás után jelentik be új fejlesztéseiket, pedig korábban (néhány kivételtől eltekintve) ezt tavaszra, vagy nyár elejére szokták időzíteni.

A következő versenyző az itthon is jól ismert Glacialtech, mely az Igloo családot bővítette az 5620-as processzorhűtővel, pontosabban annak két változatával. A gyártónál egy ideje szokás, hogy Igloo hűtőinek egyes változatait PWM-es szabályozással, valamint fix, de alacsony fordulatú ventilátorral ellátott változatban is piacra dobja.

Ugyanezt tették a 320 grammos, 100 x 62 x 135 mm-es méretekkel rendelkező Igloo 5620 esetében is, mely két darab – processzorral közvetlenül érintkező – 6 mm-es nikkelezett réz hővezető csővel, alumínium lamellákkal, és egy 92 mm-es ventilátorral próbálja felvenni a harcot a melegedő központi egységekkel, melyek Intel LGA 775, 1155, 1156, 1366 vagy AMD Socket AM2(+), AM3 és FM1 foglalatba illeszkedhetnek.

A fix, 1200-as percenkénti fordulatszámon üzemelő Silent változat zajkibocsátása maximum 20 dB(A), légszállítása pedig 34 cfm. A PWM alapon változtatható fordulatszámú PWM variáns légkavarójának fordulatszáma 800 és 2300 rpm között lehet, ennek megfelelően maximális zajkibocsátása 30 dB(A) 43 cfm légszállítás mellett.

A Glacialtech egyelőre nem hozta nyilvánosságra az árat, de nagyon jó ár/érték arányról számoltak be közleményükben, valamint a gyártó árazási politikáját ismerve valószínűsíthetően nem kell majd devizahitel a megvásárlásához.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés