Hirdetés

Megújul a legelterjedtebb USB 3.0-s vezérlő

Az NEC és a Renesas egyesüléséből megszülető Renesas Electronics bejelentette, hogy elkészült a legelterjedtebb 3.0-s USB vezérlő új verziója, mely alacsony fogyasztással fog hódítani. Az új µPD720200A jelzésű lapka akár 85%-kal kevesebbet energiát emészt fel a µPD720200 típusjelzésű elődhöz viszonyítva. Ez a tulajdonság nagyon kedvező a mobil számítógépek esetében, így az USB 3.0 terjedése a notebookok és a netbookok esetében is elkezdődhet.

Az USB 3.0 SuperSpeed változata 5 Gbps adatátviteli sebességet kínál, és kompatibilis elődeivel is. Az eddigi információk szerint a külső vezérlőkre az elkövetkező hónapokban egyre nagyobb lesz a kereslet, hiszen az új generációs felület képességeit kihasználó termékek lassan, de biztosan érkeznek, ám a nagy gyártók közül csak az AMD tervezi az új fejlesztésű platformokba integrálni az USB 3.0-s felület vezérlését, és ők is csak a Llano kódnevű APU-khoz készülő Hudson-D szériás lapka esetében alkalmaznák. Ennek természetesen oka van. Bár maga a vezérlő, illetve az integrálás nem nevezhető drágának, a SuperSpeed aljzat jelentős többletköltséggel jár – a gyártók számára – a hagyományos csatlakozóhoz viszonyítva. A SuperSpeedet támogató termékek szűkös listáját végignézve az új interfész komoly mértékű adoptálása jelenleg nem éri meg, ami természetesen az integrálást is megkérdőjelezi.

Az új vezérlő mintáit már szállítja a Renesas. A partnereknek 10 dollárt kell fizetni a lapkák darabjáért, de októberre húszmillió chip eladásával számolnak, így az árcédula 3 dollárra csökkenhet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés