Hirdetés

Meglepő módon nem videokártyát jelentett be a Point of View

A Point of View Mobii NB9010 néven útnak indította netbookjának frissített változatát, amely háromféle, fekete, fehér és sárga színben is kapható. Kategóriájának többi tagjához hasonlóan a már jól ismert Intel Atom N270-es processzorra alapoz, ami mellé 1 GB-nyi DDR2-es memóriát társítottak. A LED-es háttérvilágítással ellátott kijelző mérete 10,2 hüvelyk, felbontása pedig 1024x600 pixel. Adattárolásra egy 160 GB-os merevlemezt lehet használni, de található rajta kártyaolvasó is, ami az SD, MS és MMC szabványokat ismeri.

Mobii NB9010
[+]

Multimédiás feladatok ellátására egy 1,3 megapixeles webkamerával és beépített, 2 x 1 W teljesítményű hangszórókkal szerelték fel. Hálózatokhoz való csatlakozásra egy Ethernet port (10/100 Mb/s), illetve egy beépített Wi-Fi modul (802.11 b,g) használható. Ezenkívül még három USB 2.0 csatlakozó, valamint audiokimenet és mikrofonbemenet teszi teljessé a felszereltségi listát.


[+]

A Mobii energiaellátását egy hatcellás, 4400 mAh kapacitású telep biztosítja, ami a gyártó szerint körülbelül négy órányi működéshez elegendő. A vállalat figyelt a bővíthetőségre is, ezért a merevlemezt és a memóriamodult könnyen hozzáférhető helyre szerelték, és – egy bővítőkártyának helyet biztosítva – egy Mini PCI Express csatlakozót is beépítettek.


[+]

A többféle színben elérhető netbook 254 x 189 x 39 mm-es mérettel és 1,25 kg-os tömeggel rendelkezik, a gyártó hamarosan többféle kiegészítőt is kínálni fog hozzá. Várhatóan hordtáskát, a díszítéshez matricát és egyéb más kellékeket lehet majd később megvásárolni hozzá. A Point of View Microsoft Windows XP vagy Linux operációs rendszerrel hozza forgalomba, és az akkumulátor kivételével két év garanciát vállal rá, előbbire csak hat hónap jár. Az árát egyelőre nem hozták nyilvánosságra, de valószínűleg nem fog sokkal többe kerülni, mint az előd, amely 290 euró környékén szerezhető be.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés