Hirdetés

CeBIT 2009: Már az OCZ is rendelkezik netbookkal

A DIY notebookok forgalmazásának megkezdése után a netbookpiacból is részesedést kíván szerezni az OCZ Technology, ezért előhozakodtak első netbookjukkal, a Neutrinóval. A 10,2 hüvelykes mobil számítógép is a jól bevált receptet követi, így a belsejében egy 1,6 GHz-es Intel Atom N270-es processzor dolgozik. Az 1024x600 pixel megjelenítésére képes kijelző meghajtását ez esetben is a 945GSE chipsetbe integrált grafikus vezérlő végzi, a déli híd szerepét pedig az ICH7M tölti be. Fedélzeti memória tekintetében kicsit kilóg a mezőnyből, ugyanis a DDR2 szabványú modulokból 2 GB-nyi is beleszerelhető, ezenkívül kártyaolvasóval is ellátták.


[+]

Adattárolásra egy 2,5 hüvelykes, 5400-as fordulatszámon dolgozó, 250 GB-os merevlemez kapott benne helyet, az optikai egység továbbra is csak külső, USB csatlakoztatású lehet. Ebből a portból összesen kettő található rajta, ezenkívül egy D-Sub, Ethernet, fülhallgatókimenet és mikrofonbemenet, valamint belsejébe két jó minőségű, 1,5 watt teljesítmény leadására képes hangszóró is került. A multimédiás eszközök között beépített 1,3 megapixeles webkamera is található, a hálózatokhoz pedig egy 802.11 b/g szabvánnyal kompatibilis Wi-Fi modul segítségével tud csatlakozni.


[+]

A 263 x 185 x 27-20 mm-es netbook 1,3 kg-ot nyom a mérlegen a négycellás, 2200 mAh kapacitású, cserélhető akkumulátorral együtt. Az OCZ Technology kétféle operációs rendszerrel is forgalomba hozza a Neutrinót, a listán a Microsoft Windows XP és az Ubuntu szerepel.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • OCZ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés