Hirdetés

Meglepő Matsushita DVD író

A Matsushita Electric Industrial (a Panasonic anyavállalata) egy új kombinált DVD íróval lép piacra, melynek különlegessége, hogy nem a két legelterjedtebb, rivális formátum közötti inkompatibilitást próbálja áthidalni, hanem egy lassan feledésbe merülő, a DVD-k színpadáról eltűnni látszó formátumot karol fel: ez a DVD-RAM.

Az LF-D521JD névre hallgató meghajtó 2x sebességgel képes DVD-R, DVD-RW és DVD-RAM lemezeket írni, a CD-R írási tempó 12x, a CD-RW pedig 8x. 32x sebességgel olvas CD-t és 12x-en DVD-t. Egy hónap múlva pedig megjelenik a LF-D560JD is, mely az előbb ismertetett típus külső változata, USB 2.0 interfésszel. Több információhoz egyelőre csak a japánul értők tudnak hozzájutni a cég honlapján keresztül.

A meghajtó valószínűleg nem lesz annyira sikeres, mint a "hagyományos" kombinált meghajtók (DVD-RW és DVD+RW kezelés), de biztosan akad olyan felhasználó, akinek pont ez kell majd. A belső változat 35000 yen (kb. 63000 Ft) lesz, a külső típusért pedig 40000 yent (kb. 72000 Ft) fognak elkérni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés