Hirdetés

Megjöttek az új Intel NUC konfigurációk

A Dawson Canyon sorozat nyolcféle verziót kínál, de a passzív hűtésű modellek csak az év végén jönnek.

Az Intel bemutatta a NUC termékcsalád új generációját, amely a Dawson Canyon nevet viseli, és kivétel nélkül Kaby Lake lapkára épülő Core processzorokat kap. Ezen belül is két alapmodell lesz NUC7i3D és NUC7i5D jelzéssel, amelyek négy-négy verzióban kaphatók majd, vagyis összesen nyolcféle változat közül lehet választani.

A legfőbb különbséget a processzor típusa szolgáltatja. Az NUC7i3D alapja egy kétmagos, 2,4 GHz-en ketyegő, 15 wattos TDP osztályba sorolt Core i3-7100U, amelyben egy HD Graphics 620-as IGP dolgozik. A NUC7i5 már vPro technológiát is támogató, 15 wattos TDP kerettel rendelkező Core i5-7300U processzort kap, amelynek két magja 2,6 GHz-en dolgozik, de az IGP szerepét szintén a HD Graphics 620 tölti be, igaz ennél a modellnél 1 GHz helyett 1,1 GHz-ig mehet a turbó, illetve maga a Turbo Boost eljárás a processzormagokra is működik (3,5 GHz-ig bezárólag).

Mindkét alap ugyanúgy két darab SO-DIMM foglalatot kínál, amelyekbe maximum 2133 MHz-es órajelen üzemelő DDR4-es modulok helyezhetők, a rendszermemória kapacitása pedig nem haladhatja meg a 32 GB-ot. Szintén közös pont az Intel Optane és Rapid Storage Technology támogatás, a TPM 2.0-s modul, valamint a négy USB 3.0-s, a két HDMI 2.0-s, illetve az egy Gigabit Ethernet port, továbbá az alaplapon van még két USB 2.0-s interfészt biztosító header.

Innentől kezdve érdemes vizsgálni a különbségeket, ugyanis az NUC7i3D és az NUC7i5D is kap BE, KE, HE és később FE jelölésre végződő verziókat. A BE mindkét esetben csak az alaplap, vagyis ezekhez szükséges egy megfelelő ház és egy tápegység is. Ennél a verziónál kifejezetten egyedi, hogy három kijelző is támogatott, ugyanis a HDMI 2.0-s portok kapnak még egy eDP 1.4-es interfészt is. Emellett az egy 6 Gbps-os SATA, valamint az egy M.2 2280-as és egy M.2 2230-as csatolót is tetszőlegesen lehet felhasználni.

A KE és a HE verziókon már nincs eDP 1.4-es interfész, továbbá ezek igazából komplett rendszerek, vagyis már be vannak szerelve a házukba, és a tápegység is a csomag része. Mindkét változatnál előre be van szerelve az M.2 2230-as csatolóba az Intel Wi-Fi (IEEE 802.11ac) és Bluetooth (4.2) kombó modulja, míg az adattárolót kész fogadni az M.2 2280-as interfész. Viszont a HE verzió magasabb házat jelent, így itt használható a 6 Gbps-os SATA is egy 2,5 hüvelykes adattárolóval. A KE vázába ez fizikailag nem fér be, így nyilván ezeknél a modelleknél le kell mondani róla.

Végül az év végén érkeznek az FE verziók, amelyek különlegessége a passzív hűtés lesz, és a házuk is ennek megfelelően lesz kialakítva.

Az új Intel NUC gépek forgalmazása az FE jelölésű opciók kivételével már megkezdődött. Az NUC7i3DNBE és NUC7i5DNBE rendre 340 és 480 dollárba kerül, míg a házzal kínált verziók 440 és 610 dollár közé esnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés