Hirdetés

Nyolccsatornás ventilátorvezérlő egység a Noctuától

A huhogó újdonságot kicsit talán túltervezték, de ezt nem vetjük a szemére.

A Noctua egy nyolccsatornás PWM hubot dobott piacra, ami az NA-FH1 típusjelet kapta, és nem csupán számítógépünk három- vagy négytűs ventilátorait tudja vezérelni, de más 12 vagy 5 voltos felhasználási területeken is bevethető.


[+]

A mágnesesen rögzíthető, állapotjelző LED-ekkel szerelt csöppséget ellátták túláram, illetve rövidzárlat elleni védelmekkel, és SATA porton keresztül vagy alaplapi PWM header segítségével egyaránt táplálható.

[+]

Az előbbi módozat a 12 voltos légkavarók számára jelent megoldást 54 wattig bezárólag, míg az utóbbi 24 wattig kompetens alternatíva a 12 vagy 5 voltos szélgépek részére. A két energiaforrás egyébként egyszerre is használható, ekkor a ketyere SATA csatlakozóval veszi fel az éltető kakaót, azonban rpm és PWM jeleket már a négytűs interfésszel cserél.


[+]

A szokásos 6 évre szóló garanciával megtámogatott termék 35 eurós áron már megvásárolható státuszban van, és a mellékelt, 30 cm hosszúságú NA-EC1 PWM kábele természetesen a jól bevált baglyos körítésben (felcímkézve, harisnyázva) feszít. Az érdeklődöknek zárójelben még elhintjük, hogy egy kis extra infó itt lelhető fel a szerkezetről.

Előzmények

Hirdetés