Hirdetés

Megjelent a Mobility Radeon 9700

A most bemutatott mobil grafikus processzor a világon az elsőként készül – ebben a termékkategóriában – low-k (alacsony k állandójú dielektrikumot használó) gyártástechnológiával, hangsúlyozza a gyártó közleménye. A DirectX 9-kompatibilis lapkát a tajvani TSMC gyártja 0,13 mikronos csíkszélességgel.

Az önálló (nem integrált) mobil grafikus lapkák piacán vezető gyártó nagy teljesítményű Mobility Radeon 9700 – korábban M11 kódnéven ismert – modellje négy renderelő futószalaggal rendelkezik, és támogatja a PowerPlay 4.0 energiatakarékos funkciót. Az alacsony k állandójú dielektrikum használatának köszönhetően a lapka órajele a fogyasztás jelentős növekedése nélkül elérheti a 450 MHz-et is, míg a hozzá társított memória 200-260 MHz közötti sebességen üzemel.

Az ATI közleménye szerint a Mobility Radeon 9700 grafikus processzort használó noteszgépek már megvásárolhatóak, illetőleg rövidesen piacra kerülnek a alábbi gyártók kínálatában: Acer, Alienware, Asustek, Clevo, Compal, ECS, FIC, Fujitsu-Siemens, Gericom, LG, Medion, Packard Bell, Quanta, rockdirect, Samsung, Targa, Uniwill, VoodooPC és Wistron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés