Hirdetés

Mégis jól szólhat a VIA Envy24?

Nemrég hírt adtunk a VIA Envy24 jelű hangvezérlő családjáról, ahol kiemeltük, hogy sajnos a kiegészítő áramkörök alacsony minősége miatt nem szólnak majd igazán jól az alsó kategóriába szánt Envy24PT chipek.

Az ott bemutatott megoldás nagyobb testvére, az Envy24HT viszont biztosan rákerül igényesebb hangkártyákra is. A vezérlőről annyit illik tudni, hogy 24 bites felbontás mellett 192 kHz-es mintavételi frekvenciával rendelkezik, 8 csatornát támogat, valamint a legújabb DVD-Video Dolby Digital EX és DTS ES szabványokat is megbirkózik, azok effektjeivel együtt. Elmondható tehát, hogy első blikkre a nemrég bemutatott EnvyPT-től "csak" a mintavételi frekvenciában különbözik, ami ott 96 kHz.

A VIA most bejelentette, hogy egyelőre két cég hangkártyaterveit fogadta el, az egyik az M-Audio, a másik pedig a Terratec. Az M-Audio féle Revolution 7.1 professzionálisabb megoldásnak tűnik, míg a Terratec Aureon 7.1 Space ígéretes PCI buszos megoldás lehet otthoni felhasználásra. Ennek meghajtóprogramja támogatja a Sensaura 3D-t EAX-szal, A3D-vel, DirectSound-dal, MacroFX-szel, és az úgynevezett "Non Audio Mode"-dal (nem audio üzemmód), mely azt a lehetőséget kínálja, hogy a DTS és AC3 csatornákat a kártya dekódolás nélkül átengedi a digitális kimenetre, külső készülékre bízva a feldolgozást (S/PDIF kimenet, marketingmentesített kontextusban).

A VIA Audio szekciója eddig is sikeresnek számított, olyan partnerek kínálnak profi hangkártyákat a VIA erős chipjeihez, mint a Terratec, az Audiotrack, az M-Audio, a Hoontech, a Sta, az Ego Systems, és az Event Electronics. Az új kártyákkal azonban az igazi fogyasztói piacot, az otthoni felhasználókat célozzák meg. Reméljük, a kártyák ára is ezt fogja tükrözni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés