Hirdetés

HiFi minőségű PC-s audio szabvány a VIA-tól?

A tajvani cég szerint a PC-kben használt audio szabvány megérett a lecserélésre. A True24T elgondolás célja jó minőségű audió megoldás kidolgozása a számítógépek számára, ezen újítások szabványosítása és átvétele a Hi-Fi - PC világába.

Mint ismeretes, jelenleg a PC-k audio chipjei még mindig gyakran 16 (CD-minőség) vagy 24 bitesek (videók és zeneszámok). A 24 bites audio szabványok megteremtése lehetővé tenné, hogy olyan megoldások szülessenek, amelyek konkurensei lehetnek a jelenleg használatosaknak. A VIA e területen üttörőmunkát végzett, és a ICEnsemble vállalat megvásárlásával az elmúlt két esztendőben jó minőségű 24 bites audio chipeket dobott piacra (Envy24 család).

Dr. Jon Peddie, a multimédia és a grafika területén tevénykedő vezető piackutató cég, a Jon Peddie Research kutatóintézet elnöke a VIA bejelentését úgy kommentálta, miszerint a CD a bevezetésekor 2 csatornás, 16 bites, 44 KHz-es hangzásvilágot jelentett. Az olyan szabványok, mint az Audio-DVD-k és a WMA Professional Codec világában azonban egyre nő az emberek igénye a 24 bites, 96 KHz-es, analóg 6 csatornás hangmegjelenítésre. Ez a feladat nem csak kompatibilis kontrollerek, hanem igényesebb digitális-analóg konverterek alkalmazását is megkívánja.

Richard Brown, a VIA Technologies Inc. marketingigazgatója úgy véli, hogy a hangok megszólaltatása még mindig a PC egyik legfontosabb feladata, a True24 elgondolás a helyes út lehet a számítógép szórakoztató központtá való átalakításában. A VIA célja ezzel a kezdeményezéssel nem csak egy jobb minőségű audio szabvány megalkotása, hanem egy olyan 24 bites szabványé, amely a felhasználók számára ezt a hangzásvilágot közelebb hozza.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Előzmények

Hirdetés