Hirdetés

Megérkezett az EVGA csúcskategóriás GeForce RTX VGA-ja is

A legizmosabb konzumer Turing Vince Lucido dizájnolta verzióját már nehezen lehetne tovább fokozni.

Az EVGA új grafikus vezérlővel lepte meg a piacot, konkrétan a GeForce RTX 2080 Ti K|NGP|N-nel, mely ezúttal zárt rendszerű AIO vizet kapott hűtésként. A cold plate gondoskodik a GPU-ról és a memóriákról, miközben egy dedikált rézbordázat a 16+3 fázisos VRM-ről szállítja el a meleget egy 100 mm-es ventilátor támogatásával. A rendszer hatodik generációs Asetek pumpát használ, a hő eloszlatásához pedig adott a 240x120 mm-es radiátor, valamint a hozzátartozó két, PWM-es légkavaró, ám az open loop hívők az EVGA Hydro Copper blokkot is rá tudják applikálni a K|NGP|N-re.


[+]

A csúcskártya 12 rétegű nyomtatott áramköri lapját a híres volt-modder, Illya "TiN" Tsemenko tervezte, és a már korábban említett, három darab 8 tűs PCI Express csatlakozóból táplálkozó VRM a lehető legminőségibb komponensekből épül fel. Ha a szükség úgy hozza, három BIOS ROM között válthatunk manuálisan, így kerülve el például egy rosszul sikerült flashelés VGA-pusztító hatását, s ahogy az manapság egyre divatosabb, a vezérlő tetején egy OLED kijelző trónol, amellyel valós időben monitorozhatjuk a kártyát, de szinte bármi mást is megjeleníthetünk rajta, ha úgy tartja kedvünk. Az EVBot és Probe-IT támogatás is a csomag részét képezi, így anélkül tudjuk figyelni a feszültségtartományokat, hogy a multiméterrel a NYÁK környékén kellene matatnunk.


[+]

A gyári tuning az 1770 MHz-es GPU Boost órajelével, illetve a szokás szerint érintetlen, 14 GHz-en ketyegő GDDR6-os memóriáival első blikkre nem éppen impozáns, de itt a lényeg az, hogy mekkora mozgásterünk marad a megahertzekkel való zsonglőrködésre; senki sem vásárol ilyen videokártyát az alapértelmezett paraméterei miatt. Sőt, lehet, hogy még annál is kevesebben, mert a fejlesztés kizárólag az EVGA Associate tagok számára kerül értékesítésre, 1900 dolláros, horrorfilmbe illő áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EVGA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés