Hirdetés

Megérkezett az FX3, a Sony belépő mozis kamerája

A kompakt váz E-bajonettel, full frame szenzorral és egykezes kezelésre szabott vezérlőkkel csalogatja az egyedül dolgozó filmeseket.

A külföldi oldalakon az elmúlt hetekben lehozott pletykák után hivatalosan is bemutatkozott a Sony Cinema Line FX3, mely főleg az egyedül alkotó filmkészítők szívét dobogtatja majd meg. A kamera az A7S III 12 megapixeles, hátsó megvilágítású full frame szenzorát kapta, annak minden videós képességével együtt (beleértve az S-Log3 és S-Cinetone módokat, valamint a 4K120p rögzítést), az áttervezés inkább a készülék házát érintette.


[+]

A magnéziumötvözetből készült váz aktív hűtést kapott, melynek hála korlátlanul rögzíthetünk 4K60p-s anyagokat, az 1/4-20 UNC rögzítési lehetőségeknek köszönhetően pedig extra keret nélkül szerelhetünk a vázra kiegészítőket – például az új, monitor és extra adattároló rögzítésére is használható, négycsatornás XLR interfésszel egybeépített felső markolatot.


[+]

A 715 grammos váz ugyan elektronikus keresővel nem rendelkezik (ami egy filmes váznál értelmetlen is lenne), cserébe kapott egy kihajtható és forgatható, érintésérzékeny kijelzőt, mely a menüben való barangolás és a különböző beállítások változtatása mellett a 627 fázisérzékelésen alapuló fókuszponttal dolgozó Fast Hybrid AF rendszer vezérlésére is alkalmas.


[+]

Külön érdekesség, hogy a fókuszátmenet sebessége hét lépésben szabályozható, továbbá akár MF módban is lehetőségünk van a kijelzőn kiválasztani, hogy mely terület legyen éles.


[+]

A vezérlőegységek – beleértve a 15 darab testreszabható funkciógombot is – úgy lettek elhelyezve, hogy egy kézzel is elérjen mindent a felhasználó, itt pedig külön kiemelnénk azt a dedikált billentyűt a váz elején, mely a felvétel elindítására szolgáló gomb körül, illetve hátul elhelyezett piros fényt tudja ki-be kapcsolgatni, ezek segítségével pedig biztosan tudjuk majd, hogy forog-e a kamera, vagy sem.


[+]

Az FX3 dupla CFexpress Type-A foglalattal, teljes méretű HDMI kimenettel, microUSB és USB Type-C csatlakozóval, 3,5 milliméteres jack kimenettel, illetve beépített Wi-Fi modullal is rendelkezik, a mai kor elvárásainak megfelelően pedig az okostelefonos és számítógépes vezérlés lehetősége is adott.

A Sony FX3 várhatóan márciustól lesz megvásárolható, vételára – a PetaPixel információi alapján az említett markolatot is beleértve – 3899,99 dollár lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

Hirdetés