Hirdetés

Megérkezett a vékony PC-ket kiszolgáló Alpenföhn Silvretta CPU-hűtő

Az Alpenföhn ismét a Facebookon prezentálta legújabb CPU-hűtőjét, a Silvrettát. Az újfent alpesi, Ausztriában és Svájcban fekvő hegycsoportról elnevezett alacsony profilú, három hővezető csővel megtámogatott hűtő mindössze 45 mm magas és csupán 250 grammot nyom.

A microATX és Mini-ITX alaplapokkal kompatibilis, 100 x 93 x 45 mm-es fizikai méretekkel rendelkező Silvretta tervezésénél a gyártó kifejezetten ügyelt arra, hogy felszerelése után se lógjon bele a PCI Express foglalat síkjába, ami a fent említett alaplap-méretkategóriában a CPU foglalathoz mindig meglehetősen közel kerül.


[+]

A Silvretta tetejére egy vékony (Super Slim), 92 mm átmérőjű ventilátor is felkerült, aminek fordulatszám-szabályozása PWM-mel történik. Ettől függően a lapátok percenként 800-2800 fordulatot tehetnek meg, maximális fordulatszám melletti pedig 80 m³/h légszállításra van kilátás. Sajnos zajszinttel kapcsolatos információval a gyártó nem szolgált.

Természetesen a termék univerzális, azaz AMD Socket AM2(+), AM3(+), FM1 és FM2, valamint Intel LGA775, 1150, 1155 és 1156 foglalatú alaplapokra szerelhető fel a dobozban mellékelt csavaros rögzítőszettel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés