Hirdetés

Még több X99-es alaplapot virít az ASRock

Több gyártó is folyamatosan szivárogtatja a képeket a hamarosan bemutatásra kerülő Haswell-E processzorokhoz szánt X99-es PCH-ra épülő alaplapokról. Közülük az ASRock tűnik a legszorgalmasabbnak, hiszen a korábban megszellőztetett Extreme4 és Fatal1ty X99X Killer után most további két újdonság fotóit hozták nyilvánosságra.

Ezek közül az egyik újfent egy Fatal1ty szériába tartozó deszka, de ezúttal MicroATX méretben, így a kisebb méretű gépeket előnyben részesítőkre is gondolt a gyártó. Az X99M Killer a korábban bemutatott X99X kisebb testvére, de a kisebb méret ennek ellenére a felszereltségét próbálták szinten tartani, bár a fizika törvényeit nem lehet áthágni, így a nyolc darab DDR4 memóriafoglalatból csak négy maradt.


[+]

Összesen három PCIe x16 és egy Ultra M.2 (PCIe 3.0 x4) foglalatot, 10 darab SATA 6 Gbps és egy darab eSATA portot, dupla Gigabit Ethernet (Intel és Killer E2200) hálózati- és Purity Sound 2 hangvezérlőt is kapott. Emellett a Fatal1ty egérport és a hibakijelző sem maradt le róla.

A másik újdonság az X99 WS névre hallgat, ami ismerős lehet, hiszen a WorkStationt (azaz munkaállomást jelentő) WS utótag használatával az ASUS-nál találkozhattunk először és mind a mai napig. A kék-fekete színvilágban, sok PCI Express-t felvonultató felépítésben, valamint a tartósságra kihegyezett koncepcióban egyaránt az ASUS WS lapjaira hajazó ASRock termékre 8 darab DDDR4 foglalat és nem kevesebb, mint hat darab PCIe x16 foglalat került, ami mellé még egy Ultra M.2 foglalat is elfért


[+]

A prémium alkatrészek felhasználásával készített WS szintén megkapta a dupla Gigabit Ethernet csatlakozót, ami mögött egy-egy Intel chip dolgozik, valamint a 7.1-es Purity Sound hangvezérlőt, továbbá tíz SATA 6.0-s és egy eSATA kivezetést is kapott, a SATA Express tehát ezúttal is elmarad.

Az újdonságok árát az ASRock nem hozta nyilvánosságra, ezzel a hivatalos rajtig még várni kell.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés