Hirdetés

Még gyorsabb lett a Dell strapabíró tabletje

A 12 hüvelykes Latitude 7220 Rugged Extreme 1000 nites fényerejű kijelzőt és 8. generációs Intel Core processzorokat kapott.

Újabb strapatablettel bővült a Dell palettája, a Latitude 7220 Rugged Extreme ráadásul megőrizte az elődmodell dizájnját, így az ahhoz készült dokkolók és egyéb tartozékok az új generációs verzióval is gond nélkül használhatók. A 24 mm vastag, 1,33 kg tömegű készülékház megfelel a MIL-STD-810G/H és IP65 szabványoknak, ebből következően bizonyos mértékig ellenáll a víznek és a pornak, de túléli az 1,2 méteres magasságból történő leejtést is. A 12 hüvelykes, matt bevonattal ellátott, 1000 nites fényerőre képes Full HD kijelző támogatja a több ujjas érintéseket akár kesztyű viselése közben, ha pedig nagyobb pontosságra van szükségünk, akkor használhatjuk a mellékelt Rugged Active Pen stylust is.


[+]

A szinte bárminek ellenálló külső alatt dolgozó hardverre szintén nem lehet panasz, a processzor esetében például három lehetőség (Intel Core i3-8145U, i5-8365U, i7-8665U) közül választhatunk, míg RAM-ból 16 GB, PCI Express csatolós SSD-nél pedig 2 TB az elérhető maximum. A grafikus gyorsító szerepét természetesen a CPU-ba integrált UHD Graphics 630 tölti be, amivel nyilván nem fogjuk a legújabb játékokat futtatni, de az olyan területeken, ahova ezt a tabletet szánta a gyártó, erre valószínűleg nem is lesz szükség.


[+]

A gazdag portkínálatra és vezeték nélküli kapcsolatokra viszont annál inkább. Előbbiek közé tartozik az USB 3.1 Type-C és USB 3.0 Type-A port, az RS-232 és POGO csatlakozók, valamint a 3,5 milliméteres jack kimenet és az SD kártyaolvasó – egy Ethernetnek és egy HDMI-nek még örültünk volna, amelyek az elődmodellen például megtalálhatók voltak, de ne legyünk telhetetlenek, főleg úgy, hogy egy adapter és a C típusú USB segítségével ezek pótolhatók. A vezeték nélküli kapcsolatok létesítését segítő eszközök tárháza cserébe még bővebb is, mint általában, hiszen a Bluetooth és az IEEE 802.11ax-es Wi-Fi modul mellett LTE és FirstNet modulokat is kapunk. A FirstNet bizonyára itthon nem mindenki számára ismerős kifejezés, ami nem is csoda, ugyanis ezt a hálózatot az amerikai közbiztonsági és katasztrófavédelmi szervek használják, ezzel is elkerülve a lakossági hálózat terheltségéből következő elérhetetlenséget. Adataink biztonságát a Windows Hello kompatibilis webkamera mellett opcionálisan ujjlenyomat- és SmartCard olvasóval fokozhatjuk.

A rendszer tápellátásáért alapesetben egy darab 34 wattórás akkumulátor gondoskodik, amelyből igény esetén még egyet vehetünk, ugyanis a tabletbe két ilyen telep számára van hely.

A Dell Latitude 7220 Rugged Extreme már rendelhető a gyártó partnereitől, alapára 1899 amerikai dollár, amelybe beletartozik a nap 24 órájában hívható telefonos terméktámogatás is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés