Hirdetés

Újra lehet hallani a nyolcmagos MediaTek rendszerchipről

Már az elmúlt év végén felmerült az az információ, hogy a MediaTek egy nyolcmagos rendszerchipen dolgozik, melyről az alábbi hírben be is számoltunk. Az MT6599-es lapkáról viszont egy ideje nem lehet hallani, gond azonban egy szál se, hiszen nyolcmagos lesz rendszerchip, csak éppen MT6592-es jelzéssel.

A 28 nm-es gyártástechnológiával készülő lapkában a számításokról nem kevesebb, mint nyolc darab ARM Cortex-A7-es processzormag dolgozik maximum 2 GHz-es órajelen. A pletykák szerint a lapka az ISP szempontjából a SoC 13 megapixeles kamerát képes kezelni, emellett az 1080p-s videók kódolása és dekódolása sem okoz majd gondot. Érdekesség, hogy a MediaTek a kiszivárgott dokumentumban megemlíti a HEVC és a VP9 formátumú videók támogatását, de az nem derül ki, hogy ezt dedikált fixfunkciós egységgel oldják meg, vagy szimplán a nyolc mag erejével.

Az IGP-ről egyelőre kevés az adat, de majdnem biztos, hogy egy PowerVR SGX544-es megoldás lesz, mivel a MediaTek ezt a fejlesztést licenceli az Imaginationtől.

Az MT6592 termékmintái július végére elkészülnek, a tömeggyártás pedig novemberre várható, így az ünnepi szezonra befuthat pár, elsősorban Kínába szánt okostelefon is a MediaTek új lapkájára.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés