Hirdetés

Célba veszi a Chromebookok alsóházát a MediaTek

A Kompanio 520 és 528 jelzésű rendszerchipek az olcsóbb eszközökhöz készültek.

A MediaTek az év elején leplezte le azt a Kompanio 1380 nevű rendszerchipet, amivel a prémium Chromebookok piacát célozta meg, most pedig ennek érkeznek a jóval kisebb testvérei, amelyek a belépőszintet nézték ki maguknak.

A Kompanio 520 és 528 jelzésű fejlesztések a processzorrész tekintetében kétklaszteres megoldások. A gyors klaszter két darab Cortex-A76-os, míg az energiatakarékos hat darab, 2 GHz-es Cortex-A55-ös magot kapott. Így jön ki összesen a nyolc darab processzormag, amelyek esetében heterogén többmagos dizájnról beszélünk. A szóban forgó modellek mindössze abban különböznek egymástól, hogy az 520-as verzión a két nagyobb mag 2, míg az 528-on 2,2 GHz-en dolgozik.

A grafikus számítások területén az ARM Mali-G52-re esett a választás, méghozzá MC2 2EE-s konfigurációban, továbbá kedvező képességekkel bír a multimédiás blokk, hiszen a H.264 és HEVC formátumú anyagok kódolása mellett a H.264, HEVC és VP9 tartalmak dekódolását is gyorsítja.

A kétcsatornás memóriavezérlő LPDDR4X szabványú rendszermemóriát támogat, a maximális effektív órajel pedig 3733 MHz lehet. Ezen túlmenően mindkét SoC eMMC szabványnak megfelelő adattárolókat kezel, illetve biztosít egy USB 3.0 interfészt, ráadásul a teljes platformot tekintve opcionálisan lehetőség van az IEEE 802.11ac-es Wi-Fi 6 támogatására.

A MediaTek már várja az érdeklődők jelentkezését, ugyanis a Kompanio 520-as és 528-as rendszerchipet már rendelhető státuszban vannak.

Előzmények

Hirdetés