Hirdetés

Computex 2012: A Matrox dokkolót készített az Ultrabookokhoz

Az Intel már korábban is ígért Thunderbolt portra köthető dokkolókat az Ultrabookokhoz, és úgy néz ki, hogy a Computexen ezek első hulláma meg is érkezik. A legnagyobb meglepetés, hogy az első termékkel a Matrox állt elő, mely vállalat egy évtizeddel korábban a grafikus kártyáiról volt ismert, mára azonban túl nagy szerephez nem jut ezen a piacon.


[+]

A Matrox DS1 – ahogy már említettük – Thunderbolt interfészen keresztül kommunikál az adott mobil masinával. Bár a sajtóközlemény Ultrabookokat említ, de lényegében mindegy, hogy milyen a gép, hiszen csak a Thunderbolt csatlakozó meglétén van a hangsúly. Ez azért fontos, mert nem túl sok Ultrabookon található ilyen port, így a Matrox DS1 piaca nagyon pici, ugyanakkor a Macbookokhoz tökéletes alternatíva lehet. A terméken egyébként található egy hang ki- és bemenet, egy 3.0-s és két 2.0-s USB port, illetve egy Gigabit Ethernet interfész, míg az extra kijelző a DVI aljzatra köthető.

A Matrox DS1 nem rossz termék, de borzalmasan drága. A 219 eurós árcédula egyszerűen sokak ingerküszöbét túllépi, hiszen túlságosan sok funkciót azért nem kínál a dokkoló.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés