Hirdetés

Két új professzionális VGA-val vág neki az AMD-s érának a Matrox

A Matrox az elmúlt héten jelentette be, hogy új fejlesztésű grafikus vezérlők helyett az AMD megoldásaival próbálnak új erőre kapni, és ennek most meg lett a kézzel fogható eredménye is a C420 és a C680 személyében.

A vállalat az AMD-vel kötött egyezmény értelmében nem titkolja el, hogy nem saját fejlesztésű GPU található a termékek nyomtatott áramköri lapján, de ennél több adatot már nem kívánnak megosztani, így a C420 és a C680 jelzésű megoldások konkrét paraméterei nem publikusak.

Matrox C680
Matrox C680

A Matrox C680 azért elég jól behatárolható, hiszen látszik rajta, hogy egy módosított FirePro W600-ról van szó. Ennek megfelelően a Cape Verde cGPU-t használja 2 GB kapacitású GDDR5 szabványra épülő fedélzeti memória mellett. A kártyán hat darab mini DisplayPort 1.2-es interfész található, amelyek minden csatlakoztatott kijelzőhöz független nyolccsatornás hangfolyamot képesek biztosítani. A Matrox C680 beépített framelock funkcióval is rendelkezik, így párosítva már tizenkét kijelző hajtható meg az adott gépről, illetve ezek között tökéletes lesz a szinkronizáció.

Matrox C420
Matrox C420

A Matrox C420 már egy félmagas kártya, így csupán négy darab mini DisplayPort 1.1-es interfész található rajta. Az ezen dolgozó grafikus vezérlő ismeretlen, de úgy tudjuk, hogy gyengébb megoldásról van szó, viszont a 2 GB-nyi GDDR5 szabványú rendszermemória megmaradt. Ez a megoldás tehát úgy néz ki, hogy a Matrox egyedi tervezése, mivel a FirePro termékcsaládban hasonló képességű termék nem lelhető fel.

Mindkét termék három év garanciával rendelhető. A Matrox a potenciális vásárlóknak igény esetén bővebb felvilágosítást is ad. Az újdonságok ára nem publikus, de egyáltalán nem lesznek olcsóak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés