Hirdetés

Az Android mellett sikeres lehet a Tegra

A második generációs Tegra még az idei CES-en mutatkozott be, és jelentős újításokat tartalmazott az elődhöz viszonyítva. Az első Tegra SoC (System-on-Chip) nem volt kiemelkedően sikeres, hiszen csak a Microsoft Kin néven ismert okostelefonjaiban és a Zune HD család médialejátszóiban kapott szerepet. Persze első nekifutásra ez sem rossz eredmény, ám az NVIDIA nyilvánvalóan nagyobb szerephez szeretne jutni.

A Tegra 250 néven ismert fejlesztés a hardver szempontjából tökéletes a mobil piac meghódítására, de a rendszer szoftveres támogatását is rendkívül fontos biztosítani. Jen-Hsun Huang, az NVIDIA elnök-vezérigazgatója ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a cég programozói rengeteg energiát fektetnek az Android támogatásába. A Google operációs rendszere már a harmadik generációját tapossa, és a fejlesztők egyre nagyobb érdeklődése bizakodásra ad okot. Az első generációs Tegra lényegében ezen a ponton bukott el, hiszen elsődlegesen a Windows mobil platformjait tartotta szem előtt, és a Microsoft a megcélzott területeket finoman szólva sem uralja.

Jen-Hsun Huang szerint a második generációs Tegra és a harmadik generációs Android megfelelő párosítás lesz. A cég partnerei az év vége felé számos okostelefont és tabeltet dobnak piacra, sőt az egyes modellek prototípusai talán a június elején megrendezendő Computexen is feltűnnek. A Tegra 250 egyik lényegesnek mondható tulajdonsága, hogy támogatja a CUDA platformot, így számos olyan alkalmazás írható a termékekhez, amelyek a GPU erejét hasznosítják a szükséges számításokhoz. A vállalat persze semmit sem bíz a véletlenre, hiszen a fejlesztők meggyőzését Roy Taylorra bízták, aki korábban a The way it's meant to be played program vezetője volt.

A mobil piac láthatóan izgalmasan alakul, hiszen az NVIDIA mellett még számos konkurens vállalatnak vannak világhódító tervei, így a verseny sem maradhat el, ami remélhetőleg olcsó termékeket teremt majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés