Hirdetés

Masszív felújított Getac notebook érkezik

A Getac főleg olyan hordozható számítógépek gyártásával foglalkozik, amelyek nem nevezhetők éppen hétköznapinak, hiszen tervezésüknél a cél a minél erősebb külső váz. A robusztus, külső hatásoknak ellenálló masinákat nem kell félteni a terepen sem, biztonságban tudhatjuk a rajtuk tárolt adatokat. Ezúttal a V100 típusú notebookján hajtott végre egy frissítést a Getac, a szinte már-már öregnek számító alacsony fogyasztású Core Duo processzor helyett immár az újabb, 32 nm-es gyártástechnológiával készülő CPU-val látták el a tervezők a túlélőgépet.

Egészen pontosan az Intel kétmagos Core i7-640UM processzora található az új verzióban, amely 1,2 GHz-es órajelen üzemel alapjáratban, ám a Turbo Boost alkalmazásával akár 2,26 GHz-ig is gyorsulhat. A 2,3 kilogrammos laptop további specifikációi nagyjából maradtak a régiek. Kihajtható képernyője 10,4”-es, ami 1024x768 pixeles felbontást jelent, felülete pedig opcionálisan érintésérzékeny is lehet. A monitor QuadraClear technológiás, azaz 1200 cd/m²-es fényerősségének köszönhetően a szabadban, erős napsütésnél is elég jól látható. A rendszermemória 8 GB-ig bővíthető, háttértárként pedig 320 GB-os kapacitású merevlemez vagy 80 GB-os SSD szolgálhat.

Integrált grafikus mag felel a megjelenítésért, továbbá a szokásos kiegészítők sem maradtak el belőle: van 2 megapixeles webkamera, ujjlenyomat-olvasó, Gigabit Ethernet, 802.11b/g/n-es Wi-Fi kártya, 2.1-es Bluetooth adapter, illetve rendelhető még hozzá GPS vevő és 3G-s modem is. A gép megfelel a jól ismert MIL-STD-810G és IP65 szabványoknak, billentyűzete pedig vízálló. A készülékre operációs rendszerként Windows 7, Vista vagy XP kerülhet előtelepítve, garanciából pedig öt évet vállal rá a gyártó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Getac

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés