Különleges hordozható számítógépek a láthatáron

A Getactól már láthattunk néhány különösen erős, mindent kibíró notebookot. Most a cég nem teljesen új géppel érkezett, hanem egy meglévőjének konfigurációján frissített. A B300-as modell egy 13,3”-es képátlójú, 1024x768 pixeles felbontású érintőképernyővel ellátott hordozható számítógép, amely megfelel egyébként a már sokszor hallott MIL-STD-810G szabványnak is. A felújított gépezetben immár az Intel Core i7-620LM processzora kapott helyet, amely 2 GHz-es (illetve Turbo módban 2,8 GHz-es) órajelen dolgozik.

Getac B300 [+]
Getac B300 [+]

Emellé maximum 8 GB memória kerülhet, háttértárként egy 250 GB-os merevlemez szolgál, de ehelyett 80 vagy 160 GB-os kapacitású SSD is kérhető bele. Ráadásul ezekből akár kettő is, hiszen a DVD-író helyére is rendelhető háttértár. A hálózati eszközök között találhatunk 802.11b/g/n-es Wi-Fi kártyát, Gigabit Ethernetet és 2.1-es Bluetooth adaptert, de opcionálisan kérhető 3G modem és GPS vevő is. A Core i7-es, rázkódás- és porálló Getac B300 öt év garanciával 3800 dolláros kezdőáron vásárolható meg.

A hordozható gépek körében ezek a túlélő-laptopok elég különleges helyet foglalnak el, de ha van még érdekesebb gépeket tartalmazó kategória, akkor annak manapság egyre jobban a tableteket lehet tekinteni. A Dell például ismét egy formabontó modellel jelentkezett. Kifordítható netbookot már láthattunk, nem is egyet, de olyat, mint az Inspiron Duo, eddig nem igazán. A kis készülék képernyője ugyanis nem ki-, hanem átfordítható a keretében. A fura kialakításnak már csak a látvány miatt is megvan az előnye, hiszen a kifordítós tabletekkel ellentétben itt kifelé néző kijelzővel sem törik meg a burkolat íve a sarkoknál és íveknél. Ráadásul így a nagy, központi zsanért is száműzhették.

Dell Inspiron Duo [+]
Dell Inspiron Duo [+]

Az egyébként IDF-en (Intel Developer Forum) bemutatkozó masina ugyan még koncepciótermék állapotában van, de minden bizonnyal lesz rá kereslet, ha forgalomba kerül. A keretben egyébként fixen helyet kapott egy webkamera is. A Duo képernyője 10”-es, és persze multi-touch-os érinőpanellel rendelkezik. Eddig annyit tudni a konfigurációról, hogy a kétmagos, 1,5 GHz-es órajelen üzemelő Atom N550 üzemel benne, operációs rendszerként pedig Windows 7 Premium került rá. Az egyéb komponensek valószínűleg a hasonló tablet modellekével fognak megegyezni, de pontosabb adatokkal valószínűleg csak a hivatalos bejelentés után tudunk szolgálni. A kifordítós netbook megjelenése az év végére már várható is.

Az Inspiron Duo az IDF-en bemutatva
Az Inspiron Duo az IDF-en bemutatva

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés