Hirdetés

Máris reagáltak a gyártók a shader modell 6.7-re

Az AMD és az Intel publikus meghajtóval köszönti az új lehetőségeket, míg az NVIDIA együttműködik a fejlesztőkkel a támogatás módjáról.

Nemrég számoltunk be a shader modell 6.7 véglegesítéséről, amely előzetes formában már kipróbálható a Microsoft új fejlesztőcsomagjai által. Ez azonban nem lenne elég, ha a GPU-kat biztosító cégek nem készítenének eszközillesztőket, és ebből a szempontból elég gyorsan reagáltak az érintettek a frissítésre.

Az AMD az AMD Software: Adrenalin Edition 22.6.1 for DirectX®12 Agility SDK nevű csomagot kínálja, amely támogatja a 1.602 és 1.706 Preview verziójú Agility kiadást, míg az Intel egy 30.0.101.3220-as verziójú eszközillesztővel jelentkezett, amely az Arc A sorozatú grafikus vezérlőkhöz használható.

Mindkét cég biztosítja a shader modell 6.7 összes kötelező funkciójának elérhetőségét, illetve az újonnan bevezetett erőforrás-korlátozás használatát is.

Az NVIDIA publikus formában még nem biztosít meghajtót a shader modell 6.7-hez, de természetesen várják a fejlesztők jelentkezését, így együttműködnek az új lehetőségek kihasználása kapcsán.

Azt tudni kell, hogy a shader modell 6.7 kötelező formában nem vezet be olyan fejlesztéseket, amiket egy shader modell 6.6-ot támogató hardver elméletben ne lenne képes kezelni, tehát a támogatás kérdése csupán szoftveres jellegű.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés