Hirdetés

Előzetes AMD Software érkezett a kalandoroknak

Az AMD Software Preview Driver May 2022 csomagban az év közepén befutó frissítés újításai próbálhatók ki.

Az AMD bejelentette, hogy elérhetővé vált egy AMD Software Preview Driver May 2022 nevű meghajtócsomag, amely nem része a hivatalos eszközillesztőknek, pusztán egy év közepén érkező frissítés újításait teszi kipróbálhatóvá.

Az egyik ilyen fejlesztés a Radeon Super Resolution újabb, belsőleg 1.1-esként aposztrofált verziója. Ez alapvetően úgy működik, ahogy az alapfunkció, de az AMD hozzáadott egy képélesítő csuszkát. Ez azért fontos, mert a problémára alapvetően kitalált Radeon Image Sharpeninget nem a Radeon Super Resolution működéséhez tervezték, így ennek a két funkciónak a kombinálása nem ad olyan jó eredményt, mintha az integrált és célirányosan tervezett képélesítőt paraméterezné a felhasználó.


[+]

Maga az előzetes meghajtó már a 22.10-es alapverziót használja, amely kapcsán az új Radeonokról szóló hírben már írtunk. A linkelt hírben már említett jobb DirectX 12-es implementáció alapvetően javítja az egyes DirectX 12-es címekben a teljesítményt. Az AMD mérései szerint 5-13% közötti előrelépést lehet várni 4K-s felbontáson a jelenleg elérhető hivatalos eszközillesztőkhöz viszonyítva. A Smart Access Memory hatékonysága jelentősen javult a Death Stranding és a Watch Dogs: Legion című játékokban, 6-24% közötti gyorsulásra lehet számítani a nemrég kiadott AMD Software: Adrenalin Edition 22.5.1-es csomaghoz mérve.

A fentieken túlmenően kiderült, hogy a DirectX 11-es implementációt is feljavította az AMD, így a régebbi címekben is lehet számítani némi gyorsulásra. Itt meglehetősen nagy a szórás, mivel általános rutinokon dolgozott a cég, így alapvetően minden játékot érint a módosítás, de az adott program terhelése meghatározza a várható tempónövekedést. Összességében 3-30% közötti extra sebességre lehet számítani. Az AMD szerint főleg azokban a játékokban várható nagyobb előrelépés, amelyek erőteljesebben hasznosítják a többmagos processzorokat, példaként említve az Assassin’s Creed Odyssey-t

Az AMD Software Preview Driver May 2022-es szoftvercsomag az alábbi linken keresztül tölthető le. Fontos kiemelni, hogy béta állapotú fejlesztésről van szó, tehát sem az AMD, sem a Microsoft nem tesztelte le teljesen, így aki nem feltétlenül szeretne esetleges hibákkal küzdeni, használhatja a hivatalos csomagok valamelyikét. A kalandorok számára viszont alapvető követelmény egy RDNA vagy RDNA 2 architektúrára épülő mobil, asztali, illetve integrált grafikus vezérlő, továbbá Windows 10 és 11 esetén is az újabb frissítéseket kell használni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés