Hirdetés

Március a PlayStation 3 hónapja volt Japánban

Kisebbfajta szenzációnak fogható fel a Japánban értékesített konzolok márciusi eladási statisztikája. A hivatalos információk alapján a PlayStation 3-ból 146 948 darab talált gazdára, míg a rekordeladásokat felmutató Nintendo Wii-ből most csak 99 335 példány fogyott. Ennek megfelelően a tavasz első hónapját a Sony rendszerei uralták a szigetországban, nyugatabbra azonban nem sikerült ennyire jó eredményeket felmutatniuk. Ettől eltekintve a vállalat vezetői nagyon elégedettek voltak az eredménnyel.


Playstation 3: a márciusi nyertes japánban

A szakértők szerint a PlayStation 3 szárnyalása az újonnan megjelent játékoknak volt köszönhető, így jó esély van rá, hogy a jövő hónapban minden visszaáll a megszokott kerékvágásba. A Nintendo egyelőre nem tulajdonít túl nagy jelentőséget az eredményeknek, azonban megjegyezték, hogy a Wii előállítási költségét az elmúlt hónapokban komoly mértékben lefaragták, így amennyiben árversenyre kerül sor, bőven lesz miből engedniük. A belső információk szerint akár egy 50%-os árcsökkentés esetén is maradna haszon a közkedvelt Nintendo konzol forgalmazásán.


PlayStation 2: mostantól 100 dollár alatt

A Sony sajnos nem áll ilyen jól előállítási költség tekintetében, hiszen a PlayStation 3 gyártása még mindig veszteséges, ami főleg a Blu-Ray meghajtónak köszönhető. Ennek eredményeképpen a Sony nem is tervez árcsökkentést a közeljövőben, azonban az öregedő PlayStation 2 árát az elmúlt hetekben mégis 100 dollár alá csökkentették. A vállalat előző generációs játékgépe még mindig komoly népszerűségnek örvend, és ebben bizony nagy szerepe van az első osztályú játékkínálatnak is. A Sony reményei szerint még van pár év a PlayStation 2-ben, így továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a rendszer támogatására.

Előzmények

Hirdetés