Hirdetés

Prémium kategóriás asztali CD-lejátszó a Marantztól

A Marantz magyarországi képviselete bejelentette, hogy a HD-CD1 személyében egy új, abszolút felső kategóriás asztali CD-lejátszót tesz hivatalosan is elérhetővé hazánkban szeptembertől. A letisztult, elegáns külsejű modell a gyártótól kapott információk értelmében megkapta a cég saját fejlesztésű HDAM (Hyper-Dynamic Amplifier Modules) technológiáját. Ez azt jelenti, hogy a manapság népszerű, "mindent az egyben chip" rendszerek használata helyett ezek a miniatűr erősítők külön optimalizált alkatrészekből épülnek fel a legjobb hangminőség elérése érdekében, és megtalálhatók számos Marantz termékben, többek között a Reference sorozatú lejátszókban és erősítőkben. A HD-CD1-be konkrétan a legújabb generációs HDAM-SA2 változatot építették.

Marantz HD-CD1
Marantz HD-CD1 [+]

A Cirrus Logic CS4398 típusú digitális-analóg konverterrel ellátott masina megtervezésekor kiemelt figyelmet fordítottak a zajszűrésre. A HD-CD1 kétrétegű alaplemezre épül a merevség és a vibráció elnyomása érdekében, mindezt segítik a megfelelő készüléklábak, a masszív alumínium előlap és a merev felső lemez. Az alkalmazott nagyáramú tápegység, valamint a nagy kapacitású kondenzátorok, és nagy sebességű Schottky diódák biztosítják, hogy a lejátszó képes legyen a dinamika megfelelő továbbítására.

Az optikai és koaxiális digitális audiocsatlakozókkal ellátott modell egyébként a hagyományos CD lemezek mellett elboldogul a MP3, WMA és AAC fájlokat tartalmazó korongokkal is. Az árával kapcsolatban a márka hivatalos magyarországi képviselete nem szolgált konkrét információkkal, de egyes webáruházaknál már előrendelhető, megvásárolható, 190 000 forintos áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés