Hirdetés

Már várja a náci hordát az új Radeon Software

A 17.10.2-es eszközillesztő több érkező játékhoz kínál profilt, és egy új funkciót is hoz.

Az AMD elérhetővé tette a 17.10.2-es verziószámú Radeon Software kiadását, amely frissített, illetve új profilt tartalmaz a Destiny 2 és az Assassin's Creed: Origins című játékokhoz. Előbbi béta szinten már játszható volt, de a most megjelent végleges verzió viszonylag sokat változott, és erre reflektál az új csomag is. Ezzel az AMD szerint, az előző meghajtóhoz viszonyítva akár 43%-os javulás érhető el egy Radeon RX Vega 56-on, illetve akár 50%-os egy Radeon RX 580-on. Természetesen a többi GCN-es Radeon is gyorsul, de ezek mértéke eltérő lehet. Az Assassin's Creed: Origins esetében ugyan megjelenésről még nem beszélhetünk, de a vállalat szerint a frissített profil a 17.10.1-es meghajtóhoz képest akár 16%-kal gyorsabb futtatást tesz lehetővé egy Radeon RX Vega 56-on, valamint akár 13%-os javulás varható egy Radeon RX 580-nal.

A friss csomag felkészült az AMD őszi nagy címére, amely a fiktív náci uralomra építő Wolfenstein II: The New Colossus lesz. Ennek a megjelenése szintén csak pár napra van, de a beépített, frissített profil akár 8%-os javulást tud felmutatni egy Radeon RX Vega 56-on, továbbá akár 4%-os extra tempót biztosíthat egy Radeon RX 580-nak. Természetesen mindezt az egyen korábbi meghajtóhoz mérve.

Érdekes újítás az úgynevezett GPU Workload beállítás megjelenése a meghajtón belül. Ezáltal mostantól kiválasztható, hogy a hardver grafikai vagy compute munkára legyen optimalizálva. Előbbi nyilván a játékok futtatásakor tesz lehetővé hatékonyabb feldolgozást, míg utóbbi tisztán GPGPU-s feladatokban jobb. Egyelőre a grafikai beállítás az alapértelmezett, de a felhasználók opcionálisan beállíthatják a compute módot, ha bizonyos Radeon RX 500 és 400, illetve R9 390, 380, 290 és 285 sorozatú VGA-val rendelkeznek. Különösebb haszna egyébként ennek a beállításnak ma még nincsen, de később fontos lehet. További extra funkció, hogy Windows 10 mellett az új meghajtóval akár 12 darab Radeon RX 400, 500 vagy Vega sorozatú VGA is összekapcsolható, így ezek egyetlen GPGPU-s alkalmazást is képesek futtatni. Ezek mellett a Windows 10 Fall Creators frissítésének támogatása is megoldott.

Végül némi hibajavításra is futotta. Többek között a Radeon Software a telepítés után biztosan megjelenik majd a programok eltávolítása vagy módosítása felületen, a Radeon Wattman már nem akadályozza meg a feszültségállítást bizonyos konfigurációkon, az AMD XConnect is biztosan működni fog a rendszer hibernált vagy alvó módból való visszatérte után, továbbá a Radeon Settings is érzékelni fogja a telepített játékokat, így azokat nem kell manuálisan kijelölni. Ezek mellett javításra kerültek a Hearts of Iron IV esetében tapasztalható stabilitási gondok, illetve a PlayerUnknown's Battlegrounds című alkotás egyes területein, legmagasabb beállítások mellett előforduló grafikai hiba is eltűnt.

A 17.10.2-es verziójú, Crimson Edition ReLive családba sorolt drivercsomag a Windows 10 és 7 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300, Fury, RX 400, 500, Vega, illetve Pro Duo szériás grafikus kártyákhoz, valamint a GCN-es mobil Radeonokhoz telepíthető. Fontos adalék, hogy bizonyos gyártók nem engedélyezik a notebookokhoz tartozó általános terméktámogatást, így az érintett vállalatok termékeinél magához a gyártóhoz kell fordulni frissítésekért. Hasonló módon kell eljárni a Switchable Graphics technológiát használó Intel processzorral szerelt notebookok esetében is. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem garantált, továbbá bizonyos újabb hardverek vagy konfigurációk esetében csak 64 bites operációs rendszerre érhető el a támogatás.

A Radeon Software Crimson Edition 17.10.2-es szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés