Hirdetés

Már telefonálni is lehet az Asus alaplapjaival

Az internetes telefónia megállíthatatlan előretörése a többnyire hálózati forgalom kezelésére specializálódott perifériákat gyártó cégek mellett egyre inkább kihatással van a PC-s komponensgyártókra is. Ennek egyik jeleként az Asus tegnap bejelentette első olyan alaplapjait, melyek dobozába egy speciális USB-s adaptert is csomagolnak, így az adapteren keresztül az alaplaphoz, vagyis a számítógéphez kapcsolt otthoni telefonkészülék Skype-telefonként is használható.

A TeleSky névre keresztelt telefonadapter régi recept szerint működik; a számítógépház hátlapjára, az egyik kártyahelyre felcsavarozható készülék egy-egy RJ-11-es csatlakozóval rendelkezik, ezek közül az egyikhez a vonalas telefont, a másikhoz pedig magát a PSTN-vonalat kell csatlakoztatni. A szokatlan köntösbe öltöztetett készülék egy belső USB átkötőkábellel csatlakozik az alaplaphoz, az otthoni telefonkészülék ezek után – amennyiben a számítógép be van kapcsolva – a megfelelő beállításokat követően Skype-telefonként, vagy választhatóan hagyományos módon, vonalas készülékként működhet.

Az Asus TeleSky adaptere egyelőre csak két alaplappal; az M2N/TeleSky és P5B/TeleSky típusokkal vásárolható meg. Az első vásárlókat a készlet erejéig 60 percnyi ingyenes SkypeOut hívással ajándékozza meg a gyártó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés