Már régebbi Mac gépekkel is használhatjuk az Apple új csodamonitorát

Persze ez nem lesz olcsó, hiszen be kell szereznünk hozzá egy Blackmagic eGPU külső VGA-t, amin még egy szoftverfrissítést is el kell végeznünk.

Az Apple nyáron bemutatott új csodamonitora, a Pro Display XDR 6K-s felbontással büszkélkedhet, ezt azonban csak az idei iMac, Mac Pro, a 16 hüvelykes MacBook Pro és a tavalyi 15 hüvelykes MacBook Pro támogatja hivatalosan, ugyanis ezekben a modellekben található meg a 6K felbontás megjelenítéséhez szükséges, újabb generációs „Titan Ridge” Thunderbolt 3 kontroller.


[+]

Természetesen a fent említettnél régebbi vezérlős Thunderbolt 3 csatlakozókra is ráköthetjük az új monitort, ebben az esetben viszont be kell érnünk az 5K-s felbontással. Szerencsére a Blackmagic által gyártott, eGPU névre hallgató, külső grafikus kártyát rejtő eszközei szintén az új típusú vezérlővel lettek szerelve, vagyis ezek segítségével elméletileg a régebbi Mac gépek is támogatják a nagyobb felbontást. Ezt a tényt a gyártó is megerősítette, a tökéletes működéshez azonban szükséges a most kiadott, 1.2-es verziószámú firmware feltelepítése, amelyet a mai naptól kezdve megtalálunk a Blackmagic támogatási oldalán.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés