Hirdetés

Már januárban újjászülethet a Mac mini

A Think Secret értesülései szerint a Mac mini jövőre multimédiás központként születik újjá. A Kaleidoscope néven futó projekttel kapcsolatban egyelőre sok a kérdőjel, ám az új modell már nemcsak Intel processzort fog tartalmazni, de a digitális tartalmak kezelését segítő Front Row 2.0 felület mellett egy videorögzítő funkció is részét fogja képezni.

A processzor pontos típusa egyelőre nem ismert, ugyanakkor a lap úgy tudja, az új Mac mini már a San Francisco-i Macworld Expóra (2006. január 9-13.) elkészülhet, vagyis nagyjából fél évvel hamarabb, mint ahogy az átállás eredeti terveiben szerepelt. A készüléket egy integrált iPod dokkolóegységgel is ellátják, mely ugyan szóba került már a legelső modellek esetében is, de akkor végül eltekintettek tőle. A videorögzítési képességgel kapcsolatban nem tudni, hogy az eleve részét fogja-e képezni a kis gépnek, vagy opcionális kiegészítők teszik alkalmassá erre a feladatra.

A multimédiás központként való alkalmazás a tárolórendszerrel szemben is komolyabb igényeket támaszt; a Think Secret szerint nem zárható ki, hogy az Apple a nagyobb tárkapacitás és a kisebb költség érdekében 2,5 colos helyett inkább 3,5 colos merevlemezt választ, ám ez a méretre és a zajszintre is kedvezőtlen kihatással lehet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés