Hirdetés

Már az Apple okoseszközein is elérhető a GeForce Now

Az NVIDIA az App Store-t megkerülve, Safariból futtatható webappként hozta el szolgáltatását az almás felhasználóknak.

Viszonylag gyakran kerül elő nálunk témaként az Apple alkalmazás-áruháza, az App Store, ennek pedig főleg két oka van: a felhős streaming szolgáltatások és a Fortnite. Előbbieket a vállalat alkalmazásként nem látja szívesen saját eszközein, hiszen így olyan játékok is futtathatóak, amiket az Apple nem ellenőrzött, így az egyszerűbb utat választották: kitiltották őket az App Store-ból. Azóta hivatalosan már enyhítettek a dolgon és bizonyos feltételek mellett mégis beengedik a hasonló szolgáltatásokat az áruházba, de például a Microsoft és az Amazon nem kért ebből, hozzájuk pedig most az NVIDIA is csatlakozik.

A zöldek saját, GeForce Now névre keresztelt szolgáltatásukat (melyről bővebben itt írtunk) – a konkurensekhez – hasonlóan egy böngészőből futtatható webalkalmazásként hozták el iOS-re és iPadOS-re, amelyet ráadásul még csak letölteni sem kell, elég megnyitni a szolgáltatás weboldalát.


[+]

Mivel ebben a formában a futtatott játékok nem mennek át az Apple ellenőrzésén, így a korábban az App Store-ból eltávolított Fortnite is játszható lesz az almás eszközökön, bár erre még egy ideig várnunk kell, hiszen a fejlesztőknek meg kell oldani, hogy érintőképernyőn is élvezhető legyen az elsősorban egeres/billentyűzetes kezelésre tervezett játék.

Fontos kiemelni, hogy a jelenleg béta állapotban lévő Safari verzió kizárólag kontrolleres vezérlést tesz lehetővé, ennek következtében pedig a támogatott játékok listája is rövidebb, mint a többi platformon, hiszen az egérre és billentyűzetre tervezett címek kikerültek a kínálatból. Szerencsére még ezt figyelembe véve is rengeteg játék érhető el, a lista pedig folyamatosan bővül, hamarosan például a GOG.com áruházban elérhető alkotások is támogatottak lesznek a Steam, az Epic Games és az EA Desktop mellett.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés