Hirdetés

Május közepén debütálhat az új Xbox

A CNN Money értesülései szerint a Microsoft a május 18-án kezdődő Electronic Entertainment Expo (E3) előtti napokra időzíti következő generációs játékkonzola bemutatóját. A valószínűleg Xbox 360 néven piacra kerülő készülékkel kapcsolatban már számos találgatás látott napvilágot, a legtöbb hírforrás megegyezik abban, hogy három PowerPC processzor és egy beágyazott memóriával is rendelkező ATI grafikus chip képezi a rendszer magját, még mindig bizonytalannak tekinthető ugyanakkor, hogy a gyártási költségek minimalizálása érdekében a Microsoft valóban kihagyja-e belőle a merevlemezt. A bejelentés persze nem jelenti a kereskedelmi forgalmazás azonnali megkezdését, erre feltehetően az utolsó negyedévnél hamarabb nem kerül sor.

A majdani játékokat már mind a nagy felbontású (HD) tévéképernyőkre optimalizálják, és különféle hálózati funkciókkal is ellátják. Az architektúra változtatásai miatt az új konzol nem lesz kompatibilis a régebbi játékokkal. A CNN Money híre ugyan utal rá, hogy „a Microsoft keményen dolgozik azon, hogy a készülék kompatibilis legyen a jelenlegi Xbox-játékokkal” – az emuláció sikerét azonban a merevlemez hiánya is megkérdőjelezheti.

A redmondi vállalat főleg a Sony nagysikerű PlayStation 2 konzolja, illetve annak PlayStation 3 néven emlegetett utódja ellen fegyverkezik. A Sony 2006-nál előbb nem tervezi piacra dobni új készülékét, ám az E3 előtt ugyancsak bővebb információval szolgál róla. A japán vállalat most inkább az új játékszoftverekre és a nemrég piacra dobott hordozható PSP konzolra összpontosít. Szintén nem készül termékbejelentéssel a Nintendo, bár az E3 táján várható, hogy néhány adatot nyilvánosságra hoz Revolution kódnéven fejlesztett otthoni rendszerének specifikációjából.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés