Hirdetés

Maingear Solo All-in-One PC rugalmas bővíthetőséggel

A Maingear főleg nagyteljesítményű, gyárilag összeállított konfigurációiról ismert, most azonban úgy döntöttek, hogy hódolva a trendeknek piacra dobnak egy All-in-One számítógépet, mely állításuk szerint egy kényelmes átmenet a notebookok és asztali számítógépek világa között. Solo nevű egybegépük viszont próbál valami pluszt nyújtani az általában nem túl izgalmas vetélytársakkal szemben, ugyanis a cég nem szívesen adná nevét semmilyen „simlis” termékhez.


[+]

A most bemutatott modell, a Solo 21 méretkategóriáját már nevében is hordozza, vagyis a készülékházban egy 21,5 hüvelykes képátlójú, LED-es háttérvilágítású panel található, amely felbontása 1920x1080 pixel. Oldalról nézve vastagsága átlagosnak mondható az AIO-k között, bővíthetősége azonban példaértékű, ugyanis nem csak a memória és a különböző meghajtók csereberélhetők, hanem a processzor, sőt, igény esetén az egész alaplap modernebbre váltásának sem szab gátat a Maingear. Alapesetben egy thin Mini-ITX méretű Intel DH61AG deszka lapul a megjelenítő mögött, tehát elméletileg bármilyen, az imént említett lapos szabványnak megfelelő alaplap a rendszerbe illeszthető.


[+]

Az alapkiépítés Intel Core i3-2125 (3,3 GHz) processzorral érkezik, de a gyártó kínálatában Core i7-2600S (3,8 GHz) opció is fellelhető a listában. A 4 GB DDR3-1333 memória maximum 16 GB-ra bővíthető, az adatok tárolásáról pedig egy 500 GB-os merevlemez gondoskodik (de ez is cserélhető 2 TB-osra). All-in-One gépektől nem megszokott módon egy 32 GB kapacitású, mSATA csatolós SSD gyorsítótár is található a fedélzeten, melyhez a Dataplex szoftverét, a NVELO-t mellékelik. Oldalában a DVD-író mellett 2 x USB 3.0 és 2 x USB 2.0 port, kártyaolvasó, fülhallgató kimenet és mikrofon bemenet sorakozik, de Bluetooth és IEEE 802.11b/g/n Wi-Fi kompatibilitással is bír. Hátoldala szabványos VESA furatokat is kapott, így akár Windows Media Center feladatkörben a hálószoba falára is rögzíthető.


[+]

A fent vázolt kiépítésű Maingear Solo 21-ért Windows 7 Home Premium 64-bites operációs rendszerrel 999 dollárt kérnek.


[+]

Előzmények

Hirdetés