Hirdetés

Bemutatta első AR headsetjét a Magic Leap

A kiterjesztett valóságra kifejlesztett megoldás leginkább a HoloLens nyomdokaiban jár, de más ösvényeket használ.

A virtuális és a kiterjesztett valóság az idei évben slágertéma volt, noha látszik, hogy igencsak kezdődő koncepciókról van szó. Utóbbit ráadásul igen nagy erőkkel, amolyan viselhető formában eddig főleg a Microsoft prezentálta, de a HoloLens még messze nem tekinthető olyan terméknek, amely tömegeket győzne meg a kiterjesztett valóság létjogosultságáról. Éppen emiatt fontos, hogy a Magic Leap is megjelent ezen a területen, hiszen így nem csak egyféle elképzelést láthatunk.


[+]

Az újonnan bemutatott AR headset alapvetően a HoloLens nyomdokaiban jár, de sok szempontból különbözik is tőle. Többek között kisebbnek mondható, így a hordozhatóság szempontjából előnye van. Természetesen önállóan működő eszközről beszélünk, vagyis akkumulátor is található benne. A processzor egy külön kis vázban kapott helyet, ami egy vezetékkel van hozzákötve a merev fejpánthoz, de a pontos adatokról sajnos nincs adat, így a specifikációk tekintetében még a sötétben tapogatózunk.


[+]

Annyit már tudni, hogy a megfelelő hatás érdekében a rendszer digitális fényt hoz létre, ami igazodik az adott környezet fényhatásaihoz, és ezáltal a nem valós objektumok nagyon élethűen tudnak beolvadni a valós környezetbe. Ennek azért van jelentősége, mert a legtöbb kiterjesztett valóságra szánt koncepciónál a nem valós tárgyak gyakorlatilag zavaró módon jelennek meg, ezen belül akár még vibrálhatnak is, ami az eszköz viselését hosszabb távon kényelmetlenné teszi. A vezérlés egy hattengelyes kontroller biztosítja.

A Magic Leap One headsetből első körben Creator Edition verzió lesz, amit a fejlesztőknek szánnak. Ez azért fontos, mert a tényleges kereskedelmi bevezetéshez szükségesek a tartalmak is, enélkül nem sok esélye lenne a rendszernek a piacon. A vállalat a szállítást a következő év folyamán kezdené meg, és valószínűleg a szoftveres alaptól függ, hogy a felhasználóknak szánt változat mikor kerül majd az üzletekbe.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés