Hirdetés

Szövetkezik az iFixittel a Logitech

A vállalat csökkenteni szeretné az elektronikus hulladékot, így rávennék az elromlott egerek javítására a felhasználókat.

A Logitech bejelentette, hogy partnerkapcsolatot építenek ki a hardverek javításával foglalkozó iFixittel, annak érdekében, hogy a felhasználók bizonyos, garanciaidőn túl jelentkező hibákat önállóan is megoldhassanak.

A cél az, hogy csökkenjen az elektronikus hulladék mennyisége, ugyanis a legtöbben a garanciaidő lejárta után új egeret vásárolnak, ha a régi valamiért nem működik jól, holott az esetek egy részében könnyen cserélhető alkatrész megy tönkre.

A Logitech szerint az MX Master és az MX Anywhere modellek lesznek az első olyan egerek, amelyekhez az iFixit eredeti cserealkatrészeket, valamint javítási útmutatót kap. Sajnos az alkatrészek árait egyik vállalat sem hozta nyilvánosságra, de valószínűleg olcsóbban kijön majd az otthoni szerelés, mint egy teljesen új egér.

A szóban forgó javítókészletek az iFixit Logitech Repair Hubban lesznek elhelyezve, és ezek minden tartalmaznak majd a javítás kivitelezéséhez.

Előzmények

Hirdetés