Hirdetés

Két új univerzális távirányítóval jelentkezett a Logitech

Néhány hónappal ezelőtt mi is beszámoltunk arról, hogy a Logitech a rossz eredmények és a kereslet csökkenése miatt meg akar szabadulni távirányító üzletágától. A jelek szerint viszont egyelőre nem sikerült túladni a divízión, úgyhogy amíg sikerül partnert találni, addig is két univerzális távvezérlővel termékkel frissítette modellpalettáját.

Logitech Harmony Ultimate
Logitech Harmony Ultimate [+]

Totális újdonságról ugyanis túlzás lenne beszélni, hiszen a Harmony Ultimate egy régebbi darab, a Harmony Touch kis mértékben továbbfejlesztett verziója. Külsejében teljesen megegyezik azzal, viszont a szoftvere kapott néhány új funkciót, és kisebb apróságokat módosítottak a grafikus kezelőfelületen. A terméket a hagyományos gombok mellett ellátták egy színes, 2,4 hüvelyk képátlójú, érintésérzékeny LCD kijelzővel. Ez képes arra is például, hogy a csatlakoztatott eszköz smart rendszerében található alkalmazások ikonjait megjelenítse, és akár az EPG is megnyitható rajta. A Logitech adatbázisában jelenleg közel 225 000 kompatibilis eszköz található meg, a felhasználónak ezek közül kell kiválasztania, hogy melyikkel szinkronizálná a távvezérlőt.

Az infravörös jeladó mellett rendelkezik beépített Wi-Fi-vel,és támogatja a Bluetooth technológiát, aminek köszönhetően például a PS3, Nintendo Wii és a Wii U típusú konzolokkal is képes együttműködni. Egy ingyenes alkalmazás segítségével az iOS és Android alapú személyi mobil eszközök átvehetik szerepét. Ezzel eljutottunk odáig, hogy a távvezérlőt érintőképernyős okostelefonnal vezérelhetjük. Ennek nyilván van értelme, hiszen így mindig a már megszokott felülettel dolgozhat a felhasználó, de akkor is kissé furán hangzik.

Logitech Smart Control
Logitech Smart Control [+]

A másik most bemutatott eszköz a Smart Control. Ezzel kapcsolatban a cég már konkrétan is kijelentette, hogy a telefonoknak és tableteknek jut a főszerep. Tehát a Logitech szoftverét futtató személyi mobil eszköz az elsődleges távvezérlő, a fizikai valójában is létező periféria pedig csak egy kiegészítő darab, amelynek akkor juthat szerep, ha a felhasználó éppen telefonál, illetve esetleg lemerült a tablet vagy a telefon akkumulátora. Ezek után nem meglepő az sem, hogy a távvezérlővel elérhető funkciók száma korlátozott, csak a legalapvetőbbek aktiválhatóak vagy módosíthatóak ennek segítségével. A két termék április végén kerül a boltokba, az Ultimate 350, míg a Smart Control 150 dollárba kerül majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés