Hirdetés

Logitech Harmony Touch – az univerzális távirányító érintőkijelzővel újít

A Logitech univerzális távirányítói nagy sikert arattak a komplexebb szórakoztatóelektronikát üzemeltetők körében, hiszen egy-két távirányítóval még elboldogul az ember, de amikor ezek száma elszabadul, akkor kisebb káosz alakulhat ki a nappaliban, az ember azt se tudja, mihez kapjon. Számos verziójuk napvilágot látott már, most azonban a gyártó egy olyan modell érkezését jelentette be, amely állításuk szerint egy új éra kezdetét jelzi.


[+]

Mi más is lehetne a forradalmi előrelépés, mint egy érintőképernyő, amely a távirányítón terpeszkedve intuitív vezérlésre ad lehetőséget. Érdemes megjegyezni, hogy a Logitech Harmony 1100 is érintőkijelzővel operált, azonban a kétkezes, méretes tábla inkább nevezhető irányítópultnak, mintsem távirányítónak. A Harmony Touch esetében viszont a 2,4 hüvelykes kijelzőnek köszönhetően egy csapásra megszűnt az egyes modelleken tapasztalható gomborgia, az ergonomikus kialakítású eszköz kezelőfelülete első pillantásra is letisztult és egyszerű. Például a minden vezérlőn sorakozó számgombok is eltűntek, lényegében ezek helyére került az apró panel, amely természetesen maradéktalanul képes ellátni ezt a feladatkört is.

Az érintőkijelző persze egy sor lehetőség előtt nyitja meg az utat, például kedvenc tévécsatornáinkból egy maximum 50-es listát állíthatunk össze, ezek sorrendje szabadon variálható, sőt ikonokat is rendelhetünk hozzájuk, így nem kell többé méretes csatornalistákban lépdelni vagy a csatornák számát memorizálni. A Harmony sorozat sajátossága itt is adott, miszerint a Logitech adatbázisából 5000 gyártó 225 000 termékéhez szükséges vezérlési adatok tölthetők le, a készülékek sora folyamatosan bővül, de ha minden kötél szakad, akkor Touch be is tanítható egy adott távirányító képességeire. Egyszerre akár 15 különböző eszköz irányítására is be lehet fogni, így optimális esetben minden egyéb távirányítót egymaga kiválthat.

Az érintőkijelző ugyan többet fogyaszt, mint egy hagyományos távirányító, ráadásul a könnyebb láthatóság végett a gombok háttérvilágítást is kaptak, de a Harmony Touch beépített akkumulátorral rendelkezik, amelyhez egy töltőbölcsőt is mellékelnek, így ez sem fog kényelmetlenséget okozni. A Logitech Harmony Touch Európában még ebben a hónapban elérhetővé válik, vételára 249 dollár lesz.

Azóta történt

Hirdetés